Main menu

header

812 4 1de Călin Popa şi Adrian Pătrăuceanu

Una dintre cele mai importante descoperiri ale industriei cosmetice marcate de criza sanitară mondială este considerată sinteza și introducerea într-o formulă de înfrumusețare a scutalinei, un ingredient activ obținut dintr-o plantă adaptogenă cunoscută în medicina tradițională chineză - scutellaria baicalensis - și care pregătește pielea tânără să… îmbătrânească frumos.

Atacă și distruge „celulele zombi”

Exsymol, un faimos brand din Monaco, a lansat recent o formulă cosmetică ce are la bază ingredientul activ scutalină, creditat cu proprietatea de a menține frumusețea, prospețimea și sănătatea pielii tinere pe termen foarte lung. Efectul este obținut prin capacitatea acestei substanțe de a ataca și de a distruge așa-numitele „celule zombi”, rezultate în urma luptei pielii cu inflamațiile. În același timp, substanța limitează inflamația cronică, protejează celulele epidermei de degradare, amână instalarea îmbătrânirii pielii și menține metabolismul celular optim, notează premiumbeautynews.com.

Restaurează bariera pielii în fața toxinelor

812 4 2Inflamațiile la nivelul pielii încep odată cu maturitatea, când citochinele creează un mediu propice acestui proces. Rămas nedetectat mult timp, întrucât avansează foarte lent, acest fenomen este și netratat de cele mai multe ori, dar generează daune pe termen lung, rezultate din degradarea structurală, constantă, a epidermei. Scopul formulei cosmetice cu scutalină este tocmai compensarea acestui tip de agresiune prin protecție și regenerare, prin restaurarea barierei pe care pielea o pune în mod natural în fața toxinelor și menținerea hidratării optime a tenului. Concret, substanța păstrează calitățile pielii tinere printr-o acțiune dublă și concomitentă - de prevenire și de tratare.

Antioxidanții prelungesc în timp prospețimea tenului

Scutalina a demonstrat abilitatea de a încetini semnificativ procesul de degradare a pielii, ajutând-o să rămână în formă mai mult timp. Amânând acțiunea inflamatorie, substanța întreține procesele celulare și implicit perpetuează în timp calitățile tinerești ale tenului și aspectul ferm al acestuia. Totodată, ingredientul contribuie la evitarea răspândirii daunelor metabolice care intervin la nivelul pielii odată cu înaintarea în vârstă și expunerea la agresiunile de mediu. Cu ajutorul polifenolilor din compoziție, scutalina manifestă și un pronunțat efect antioxidant, care contribuie, la rândul său, la menținerea pe termen lung a sănătății tenului, prevenind mutațiile din AND-ul celulelor mature ale pielii. Ca urmare, linia de cosmetice cu scutalină hidratează, întinerește, protejează și împrospătează tenul matur.

Scutalina țintește

așa-numitul „ucigaș tăcut“ al sănătății tenului, inflamațiile cronice, care acționează imperceptibil, dar implacabil, în special asupra persoanelor de peste 40 de ani care trăiesc în marile aglomerări urbane, fiind mult mai expuse agresiunilor particulelor toxice din aer