Main menu

header

813 5 1de Ştefania Băcanu şi Claudia Mîţoi

Odată cu trecerea anilor, pielea se subţiază şi îşi pierde din elasticitate, iar efectele se văd, îndeosebi, la nivelul feţei şi al decolteului. Din fericire, există tehnici care ajută la refacerea ţesuturilor, la regenerarea zonelor afectate şi amână îmbătrânirea prematură a pielii. Radiesse este o metodă care stimulează producerea de colagen, ajutând zonele cu probleme să îşi recapete fermitatea. Mădălina Brânduşescu, manager al clinicii Beauty Art Aesthetics, ne-a explicat în ce constă acestă tehnică inovatoare şi care sunt efectele ei.

„Conține calciu microsfere”

- Ce este Radiesse?

- Radiesse este un stimulator de colagen care restabilește volumul, ajută la regenerarea structurii pielii şi combate procesul de îmbătrânire. Este o formulă unică, inovatoare și sigură, ce conține calciu microsfere, care susţine organismul să producă colagen, rezultând o augmentare imediată și de lungă durată a volumului. Radiesse este complet descompus de organism și metabolizat natural în timp. Este dovedit clinic ca fiind o tehnică foarte eficientă, iar acest lucru poate fi confirmat de satisfacția mare a pacienților care au încercat-o.

- Asupra căror zone poate acţiona?

- Procesul de îmbătrânire, în special la nivel facial, este un complex tridimensional şi afectează profund zona epidermei. Acesta se subţiază, fibrele de colagen din derm se degradează şi apar ridurile. Fibrele musculare îşi pierd tonusul şi atât ţesutul adipos, cât şi cel osos, se atrofiază. Trecerea anilor se va observa cel mai mult la nivelul feţei (obrajii, linia maxilarului şi bărbia), gâtului şi decolteului. Radiesse revolumizează aceste zone-cheie, să le zicem. Deja după o primă injectare, se poate vedea efectul de sinergie care reface armonia zonei superioare, mediane şi inferioare a feţei, umple ridurile mai profunde şi mai adânci din zonele expuse, ajută la corectarea pliurilor nazolabiale, corectează deficitele excesive de volum care pot apărea din cauza unei lipoatrofii faciale asociate virusului HIV sau pierderii de volum de pe mâini, din cauza vârstei. Rezultatul este unul de lifting şi este imediat.

„Readuce volumul pe faţa dorsală a mâinii, proeminenţa venelor este redusă, iar ridurile adânci sunt netezite de la prima injectare”

813 5 2- Spuneai că efectul anilor se vede, îndeosebi, la mâini...

- Da, mâinile, ca şi faţa, sunt mereu expuse acţiunilor diverşilor agenţi interni sau externi. Astfel, de-a lungul timpului, pielea devine tot mai subțire şi îşi pierde din volum. La fel se întâmplă şi cu venele și tendoanele. Radiesse readuce volumul pe faţa dorsală a mâinii, proeminenţa venelor este redusă, iar ridurile adânci sunt netezite de la prima injectare.

- Cum se face injectarea?

- Tratamentul durează aproximativ zece minute. Pentru început, este nevoie de o anestezie locală. Majoritatea oamenilor consideră că tratamentul nu este dureros, dar sunt şi pacienţi mai sensibili care nu suportă niciun disconfort. De aceea, când este cazul, se poate aplica o cremă anestezică, local, înainte de începerea tratamentului propriu-zis. Apoi, injectarea se face în două moduri: cu ac şi cu canulă. Cel mai des se foloseşte canula. Aceasta nu înţeapă, este rotundă la vârf şi, de regulă, se utilizează în zona mâinilor, a cearcănelor şi a ochilor. Se injectează linii fine în mai multe treceri, într-un mod retrograd, fără să se scoată acul sau canula din piele. Zonele care au fost lucrate sunt masate uşor, pentru a elimina orice neregularităţi subtile ce pot apărea şi pot deranja pacientul. De menţionat, totul este sterilizat înainte de utilizare.

„Se revine la cabinet după minimum 12 luni”

813 5 3- Este nevoie de o pregătire specială?

- Pentru început, se consultă pacientul ca să se identifice zona sau zonele ce trebuie injectate. Foarte important, acesta trebuie să îi comunice medicului estetician care-i sunt dorințele și așteptările. Dacă se acceptă intervenţia, este necesară asigurarea unui anumit nivel de anestezie. Se pregăteşte pielea cu alcool sau demachiant, în funcţie de preferinţele pacientului. În cazul în care acesta face vreun tratament cu anticoagulante, antiinflamatoare, vitamina C sau aspirină, se întrerupe tratamentul, pentru că, altfel, poate creşte timpul de coagulare şi, implicit, sângerarea la locul injectării şi riscul apariţiei echimozelor. De asemenea, dacă există leziuni active inflamatorii ale pielii (chisturi, urticarie) sau alte infecţii, este bine ca injectarea să fie amânată până la vindecare.

- Care este durata remanenţei?

- Durata efectului variază de la persoană la persoană şi depinde de zona care a fost tratată şi de cantitatea de colagen folosită. În general, se reinjectează zona respectivă după minimum 12 luni.

„Se pot produce mici hemoragii sau umflături”

- Pot apărea reacţii adverse?

- Se pot produce mici hemoragii, umflături, vânătăi sau roşeaţă la nivelul punctului de injectare, dar acestea dispar după cinci-şapte zile. De asemenea, zona asupra căreia s-a acţionat poate fi sensibilă pentru o perioadă de timp. Dacă persistă disconfortul, se recomandă informarea medicului, pentru că există cazuri când se pot produce mici noduli imediat sub piele, dar sunt situaţii foarte rare.

- Ce recomandări postintervenţie primeşte pacientul?

- După corectarea zonei, se şterge bine pielea cu apă oxigenată sau cu alcool, se aplică un strat de gel rece pentru a scădea disconfortul posttratament. După injectare, medicul estetician va efectua un masaj de „modelare”, iar în primele 48 de ore, nu este indicat să se agreseze zona, doar să se maseze uşor, dacă este nevoie. Pe locul în care s-a injectat substanţa, se poate aplica o cremă pe bază de arnică sau un unguent cu vitamina K pentru o vindecare rapidă.

- Dar cremele nu ajută?

- Cele mai multe doamne folosesc creme, dar nu toate sunt eficiente. Cele de luminozitate, special create pentru îngrijirea pielii, pot ajuta la acoperirea petelor de vârstă sau a altor semne. De asemenea, terapia cu laser şi peelingul chimic sunt opţiuni suplimentare, dacă problemele de pigmentare sunt mai pronunţate.

„Cele mai dese corecţii sunt la nivelul feţei: un nas concav, ridicarea proiecţiei vârfului, tratarea unui defect sau estomparea ridurilor adânci“

„Este necesar pentru un aspect sănătos“

- Care este importanţa colagenului?

- Colagenul este esenţial pentru un aspect sănătos şi tânăr. Degenerarea fibrelor de colagen, caracteristic procesului de îmbătrânire a pielii, iniţiază un ciclu vicios de activitate celulară redusă, reînnoire celulară diminuată şi sinteză scăzută a proteinelor. Tehnica Radiesse acţionează împotriva pierderilor de structură, asigurând o schelă în interiorul dermei, ce funcţionează ca un stimul mecanic pentru activarea celulelor ţesutului conjunctiv şi formarea colagenului.