Main menu

header

818 5 1de Carmen Ciripoiu şi Claudia Mîţoi

Dacă vă doriți un look ireproșabil sau pur și simplu v-ați săturat ca zilnic să pierdeți timp cu machiajul, aveți la îndemână o soluție revoluționară: extensia de gene. Trebuie să știți însă, că odată ce ați apelat la această metodă, poate fi dificil să reveniți la look-ul clasic, întrucât rezultatele obținute sunt într-adevăr, fabuloase. Ce ar trebuie să știe o femeie înainte de a apela la extensiile de gene, aflați de la cosmeticiana Alexandra Leampăr, de la salonul VicMar (număr de telefon: 0723.765.676).

„Sunt confecționate, de obicei, din fibre sintetice sau fire din blană de nurcă sau de samur”

818 5 3- În trecut, genele false au fost modalitatea la care doamnele apelau pentru a-și pune în valoare ochii. Pe măsură ce industria cosmetică a evoluat, extensiile de gene au devenit trendul momentului. De ce apelează femeile la gene false?

- Extensiile de gene au apărut din dorința de a avea o privire misterioasă și magnetizantă. Din ce în ce mai multe femei apelează la acest mic secret, fie zilnic, la serviciu, sau doar în cazul anumitor evenimente importante. Indiferent de ocazie, extensiile de gene false conferă o aură de eleganță, un plus de mister și o privire care îi va fascina pe cei din jur.

- Câte tipuri de gene false există și care este diferența dintre ele?

- Extensiile de gene false sunt o soluție de lungă durată pentru alungirea genelor naturale. Acestea sunt asemănătoare extensiilor de păr, însă la nivelul genelor și sunt confecționate, de obicei, din fibre sintetice sau fire din blană de nurcă sau de samur. Genele din fibre sintetice își mențin onduleul mai bine decât cele din blană și rezistă mai bine la uzură. Acestea se găsesc într-o gamă mult mai variată de curburi, notate cu literele B, C, D, A sau L. Astfel, în funcție de curbura genelor dumneavoastră naturale, aveţi de unde alege. Pe de altă parte, sunt luaţi în considerare și alți factori, precum forma ochilor, caracteristicile genelor naturale, dar și rutina zilnică de machiaj. Curba A, adică genele aproape drepte, se folosesc pentru un aspect extrem de natural. Genele ușor curbate (curba B) dau un aspect de alungire, dar și de natural. Aspectul genelor din Curba C este mai extravagant. În cazul Curbei D, genele sunt extrem de curbate, iar cele care dau un aspect de ochi mirat, cu efect de ridicare sunt Curba L. Se stabileşte cu tehnicianul tipul de curbură potrivit fizionomiei.

„Pot fi aplicate de la 45 până la 70 de fire pe pleoapa superioară”

818 5 2- Care sunt extensiile de gene cel mai la modă în acest moment?

- Extensiile de gene se vor purta în 2021 mai mult ca oricând. Principala influență va fi înclinația spre naturalețe. Deși femeile vor în continuare să bată din gene strălucitoare și lungi, ce par infinite, își doresc totodată extensii mai puțin voluminoase și mai scurte decât în anii trecuți. Tehnicienii insistă chiar să nu apelați la gene prea lungi sau prea voluminoase, care să depună presiune pe cele naturale. De aceea, se ia în calcul lungimea, culoarea și curbura genelor dumneavoastră naturale, astfel încât să nu existe discrepanțe.

- Cât durează o ședință?

- Procesul de aplicare este foarte relaxant și vă veți simți răsfățată. Se prelungește fiecare fir de geană naturală cu o extensie, folosind un lipici special, ce nu dăunează ochilor sau genelor. Pot fi aplicate de la 45 până la 70 de fire pe pleoapa superioară, depinde de cât de intens se dorește să fie look-ul. O ședință completă durează două-trei ore.

- Cât rezistă genele?

- Acestea rezistă până la șase săptămâni. Pentru a le menține o perioadă mai lungă de timp, e recomandată o vizită de întreținere la fiecare trei-patru săptămâni. Atunci, dacă e cazul, genele lipsă vor fi înlocuite cu unele noi.

„Nu le periați când sunt umede!”

- Extensiile de gene pot inhiba creșterea celor naturale?

- Întrucât se aplică în prelungirea genelor naturale, nu inhibă creșterea genelor naturale. Genele, ca și părul de pe cap, se regenerează, cad și se refac. Genele cad „fir cu fir” și astfel nu vor apărea goluri.

- Cum se îngrijesc extensiile de gene?

- În primele 48 de ore nu trebuie să udați genele cu apă, nu mergeți la saună și nu stați în aburi. Nu se aplică fard pe pleoape și nu se folosește eyeliner. Nu se utilizează demachiante pe bază de ulei, nu se ating genele cu mâna și se evită ciufulirea lor. Dormitul necorespunzător, predominant pe o parte sau cu fața în pernă poate duce la căderea parțială a genelor. Dacă aveți genele lungi, evitați acele poziții. Dacă pleoapa lucește trebuie ștearsă cu loțiune tonică. Un factor nociv este machiajul în exces, fardurile cremoase și tușul. În acest sens, recomand doar farduri uscate și pudră. Pentru demachiere se folosește doar apă micelară sau demachiant pentru ochi pe bază de apă, apă tonică, dischete sau bețișoare igienice. Perierea nu se face în mod excesiv și niciodată atunci când genele sunt umede. Aplicarea cremei pentru ochi se realizează prin evitarea zonei din apropierea genelor. Nu îndepărtați extensiile de gene singure, pentru că veți ajunge să le sacrificați pe cele naturale. Dacă veți respecta aceste recomandări, nu va exista niciun pericol.

- Când pot deveni extensiile de gene un incubator pentru acarieni?

- Atunci când nu sunt curățate în mod corespunzător. Acarienii se pot dezvolta la baza genelor, hrănindu-se din lipiciul folosit pentru aplicarea extensiilor. Infecția se poate dezvolta rapid atunci când acarienii se înmulțesc, lucru favorizat și de îndepărtarea incorectă a machiajului.

Rimelul poate rupe legăturile de adeziv al extensiilor. Dacă totuși nu puteți sta fără mascara, asigurați-vă că îl aplicați numai de la jumătatea genelor și până la vârf. Nu se recomandă cel rezistent la apă

„Nu se recomandă celor care suferă de conjunctivită, boli infecţioase transmisibile sau celor care au suferit intervenţii chirurgicale“

- Când este contraindicat să se apeleze la extensiile de gene?

- Genele nu se recomandă persoanelor care suferă de conjunctivită, boli infecțioase transmisibile și celor care au suferit diferite intervenții chirurgicale, tratamente speciale ale ochilor în ultimele șase luni. Persoanele care au fluctuații sau instabilitate hormonală, sarcină, postnatal, afecțiuni ale glandei tiroide sau se află în perioada menstruală sunt rugate să aibă mai multă atenție. Există riscul ca genele să reziste mai puțin decât în mod normal.