Main menu

header

821 5 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Simptomele unei aparente răceli, o leziune cutanată care refuză să se vindece, acneea, o durere de stomac care trenează şi alte afecţiuni ale căror efecte le ignorați într-o primă fază, dar care, în timp, provoacă disconfort asupra stării de sănătate, pot avea ca şi factor cauzator, bacteriile. Din nefericire, împotriva unora dintre acestea, antibioticele nu mai au niciun efect. În România, însă, s-a descoperit soluţia pentru aceste probleme. Doctor în Ştiinţe Medicale veterinare, cercetător ştiinţific I şi medic terapeut, Viorica Chiurciu, directorul general al Companiei Romvac, vă recomandă terapiile pe bază de anticorpi specifici de Gallus domesticus, ce acţionează împotriva unora dintre cele mai periculoase tulpini bacteriene, fungice şi virale.

„Nu au reacții adverse”

- Compania Romvac este unicul centru de cercetare din România şi unul dintre puţinele din lume ce a făcut posibilă obţinerea anticorpilor IgY specifici, care pentru unele persoane sunt unica garanţie a vieţii. Cum acționează aceşti anticorpi specifici?

- Anticorpii specifici sunt imunoglobulinele Y care acţionează ţintit asupra unui antigen, adică bacterii, virusuri sau fungi, anihilând microorganismele împotriva cărora au fost produse. De aceea, anticorpii IgY numai din produsele Imunoinstant sunt utilizați ca adjuvant în tratarea specifică a infecțiilor și fac posibilă dezvoltarea terapiilor personalizate în funcţie de pacient şi infecţie. Spre deosebire de antibiotice, anticorpii IgY nu dau reacţii adverse.

- Care sunt infecţiile în care recomandaţi terapia cu anticorpi IgY?

- Produsele din gama Imunoinstant conţin anticorpi, adică imunoglobuline Y produse de găină care ajută pacienţii cu infecţii localizate la diferite niveluri: infecţii urinare determinate de Escherichia coli, Klebsiella spp., Proteus mirabilis, Enterococcus faecalis, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus sau Streptococcus grup B. Acestea sunt extrem de răspândite, provoacă foarte multe neplăceri şi, din nefericire, sunt recurente. Apoi, sunt infecţiile genitale determinate de Candida spp., Escherichia coli, Enterococcus faecalis, Klebsiella spp., Streptococcus grup B., Staphylococcus spp., HPV (9 tulpini), Herpes Simplex tip 1 (HSV 1). Eficacitatea anticorpilor din produsele Imunoinstant a fost dovedită şi prin tratarea pacienţilor cu infecții herpetice determinate de Herpes Simplex (HSV 1) sau a pacienților cu infecții gastrice determinate de Helicobacter pylori şi cu infecții gastrointestinale, provocate de Clostridium difficile sau Escherichia coli. De asemenea, anticorpii specifici acţionează şi în infecţii respiratorii determinate de Streptococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae, Staphylococcus aureus sau Pseudomonas aeruginosa, dar şi în afecţiuni parodontale determinate de Staphylococcus spp. sau Streptococcus spp.

„Distrug bacteria Escherichia coli”

- Cum afectează, de exemplu, bacteria E.coli sănătatea omului și cum ajută terapia Imunoinstant în acest caz?

- Atunci când omul este sănătos, organismul său se află în stare de homeostazie. Cu alte cuvinte, acesta funcţionează la parametrii normali. Dacă, însă, organismul este supus anumitor factori de stres, această stare de homeostazie este dezechilibrată şi organismul caută, prin diverse mecanisme de apărare, să o regleze şi să revină la normal. Referindu-ne la Escherichia coli, acesta este un germen ubicvitar, adică se află peste tot şi, în anumite condiţii, îşi exacerbează virulenţa. De pildă, la organismele tinere, E.coli aflată în intestine, în anumite condiţii propice, se înmulţeşte exponenţial şi reuşeşte să penetreze bariera intestinală, ajungând să pro- voace chiar stări septice, adică colisepticemia. La fel, în căile respiratorii, prin aceleaşi mecanisme, E.coli penetrează epiteliile alveolelor pulmonare, provocând bron- hopneumonii colibacilare. Infecţiile urinare cu E.coli la fetiţe şi femei sunt mult mai frecvente decât la bărbaţi, din cauza faptului că uretra este mult mai scurtă la acestea, bacteria putând penetra pe cale ascendentă, până la nivelul vezicii urinare, ajungând chiar la nivelul rinichilor. Din nefericire, rezistența la terapia antimicrobiană amplifică gravitatea infecției, deoarece pacientul ajunge să ducă o luptă pe care nu are nicio șansă să o câștige. De aceea, Romvac a creat soluția orală anti-Escherichia coli cu anticorpi IgY care a fost produsă cu obiectivul precis de a distruge această bacterie.

- Ce înseamnă o infecţie gastrică cu Helicobacter pylori? Ce efecte are aceasta asupra sănătăţii omului?

- Acest tip de infecţie debutează cu o banală durere de burtă, urmată de indispoziţii, indigestii, balonări, care pot conduce la gastrite, ulcer şi chiar se pot complica cu ulcer perforat sau cancer, în cazuri extreme. Baza acestor infecţii gastrice este bacteria Helicobacter pylori. Tratamentul clasic alopat pentru eradicarea acesteia este de lungă durată şi implică administrarea de asociaţii de antibiotice, precum amoxicilină şi metronidazol, şi inhibitori ai pompei de protoni, de exemplu, omeprazol sau pantoprazol. Acest tratament durează cel puţin o lună. În plus, printre efectele negative ale terapiei cu antibiotice se numără distrugerea florei intestinale şi riscul apariţiei candidozei. Însă, terapia specifică cu soluția orală anti-Helicobacter pylori, acţionează numai asupra acestei bacterii, nu dă reacţii adverse şi nu are contraindicaţii. În plus, poate fi administrată atât copiilor, cât şi adulţilor şi persoanelor în vârstă, dacă acestea nu prezintă alergie la ou.

Produsele Imunoinstant pot fi achiziționate online de pe site-ul www.imunoinstant.ro și, mai nou, din primul magazin de vânzare a produselor din gama Imunoinstant care s-a deschis acum în Galați, în cartierul Aurel Vlaicu, pe Strada Nae Leonard nr. 19, bl. C15, tronson 4 + 5, la parter

„Terapia cu Imunoinstant Multiplu pentru Aerosoli, excepţională în infecţiile respiratorii“

- Cum se manifestă infecţiile respiratorii şi ce remedii aveţi împotriva acestora?

- În cazul patologiei respiratorii cu Streptococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa etc., aceste bacterii pot avea localizări în căile respiratorii superioare, adică nas, laringe, trahee şi respectiv în arborele respirator, adică în plămâni: bronhii, bronhiole şi alveolele pulmonare. Aceste infecţii pot evolua de la forme uşoare, la unele foarte grave, ca de exemplu, bronhopneumoniile. Terapia clasică include administrarea de antibiotice cu spectru larg, este de lungă durată şi în cazul infecţiilor grave, se ajunge la spitalizare şi chiar la administrarea de antibiotice intravenos. Tot din aceleaşi considerente ca şi în cazul infecţiei gastrice, se recomandă terapia cu Imunoinstant Multiplu pentru Aerosoli, inclusiv preventiv, în special în sezonul rece sau la persoanele care sunt cunoscute cu afecţiuni respiratorii recidivante, respectiv copii și persoane în vârstă. De asemenea, este bine ca imunoglobulinele specifice să se administreze precoce, la debutul bolilor respiratorii şi ca urmare a faptului că sunt mult mai uşor suportate de organism, nu dau reacţii adverse şi sunt uşor de administrat. La cabinetul nostru s-au prezentat și pacienţi cu acnee determinată de infecţia cu Staphylococcus aureus. De asemenea, am tratat şi pacienți cu plăgi atone infectate cu Staphylococcus aureus MRSA, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella spp., Candida spp., Escherichia coli. Dar şi pacienți cu dermatite de diferite forme determinate de Staphylococcus aureus.