Main menu

header

834 4 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Criza sanitară mondială, cu alaiul de restricții pe care le-a impus, nu pare să fi diminuat semnificativ apetitul pentru soluții de înfrumusețare, observându-se doar o adaptare la trenduri. Oricât de dificilă ar fi trecerea la noua epocă, mai digitală și centrată pe online, a industriei înfrumusețării, ideile ingenioase nu lipsesc.

Creșterea volumului, umplerea golurilor, accentuarea trăsăturilor

De la începutul pandemiei, cu un an în urmă, industria înfrumusețării a început să înregistreze scăderi masive de vânzări, iar reorientarea clientelei spre formule digitale și mai prietenoase cu mediul adaugă presiune în plus pe producătorii din domeniu. Dat fiind apetitul uriaș pentru înfrumusețare și potențialele profituri incluse, marile branduri au trecut la acțiune, iar soluțiile s-au dovedit foarte ingenioase. De pildă, chiar dacă trendul actual în make-up este naturalețea, aceasta nu poate rămâne, totuși, complet „neretușată” și astfel a fost creat de L’Oréal un sistem de make-up virtual pentru ședințele online și videoconferințe, atât de numeroase în perioada de restricții. În formulă digitală, această platformă oferă îm- bunătățire de imagine la nivelul ecranului prin care se face conexiunea cu colegii pe trei direcții: creșterea volumului, umplerea golurilor și accentuarea unor trăsături.

Puterea realității augmentate

Cu doar câteva click-uri, utilizatorii programului numit „Signature Faces” își pot aplica machiaj virtual pentru orice tip de întâlnire, de la un party digital la o ședință video extinsă. Programul de realitate augmentată a fost creat încă din anul 2018, iar noua experiență de beauty este disponibilă pe Snapchat, Instagram, Google Duo, Skype, Zoom și Google Hangouts, după instalarea unui software și câțiva pași necesari pentru accesarea platformei. Rezultatele țin seama de puterea realității augmentate. Potrivit experților brandului, acest tip de lume virtuală, deosebită de realitatea augmentată, permite incursiunea persoanei într-un scenariu personalizat. Compania testează de mai multă vreme aplicații pentru aceste tendințe, programul Smashbox fiind una dintre încercările de pionierat de a veni în întâmpinarea clienților care „testau” un model sau altul de make-up. De la începutul utilizării tehnologiei și „trierea” preferințelor consumatorilor, brandul și-a sporit vânzările anumitor produse și cu 30%.

„Deseori, inovația în modelele tradiționale nu se referă la ceva superinovator, ci la înlăturarea obstacolelor din calea unui trend care deja există“ Ana Andjelic, strateg pentru branduri de lux