Main menu

header

     Vara şi-a intrat pe deplin în drepturi şi tot mai mulţi dintre noi pleacă în concediu. Bineînţeles că orice femeie îşi doreşte acum un bronz frumos, uniform şi sănătos. Cum timp pentru plajă nu prea se găseşte înainte de concediu, apelăm la o variantă rapidă: autobronzantele. Acestea sunt destul de uşor de folosit, având instrucţiuni clare pe ambalaj. Însă de multe ori se mai întâmplă şi mici accidente. Iată cum le puteţi evita sau remedia. 

Bronz neuniform  
     Este destul de neplăcut să ajungeţi la acest rezultat după ce aţi aplicat autobronzantul. Pentru a preveni această problemă trebuie să pregătiţi epiderma. Cu două, trei zile înainte de aplicarea produsului epilaţi-vă, exfoliaţi pielea şi folosiţi o loţiune cu proprietăţi de hidratare intensă. Crema autobronzantă trebuie întinsă cât mai uniform, insistând în zona coatelor, în spatele genunchilor şi pe gât. Dacă folosiţi pentru prima dată un astfel de produs alegeţi o loţiune cu textură fluidă, care să se aplice repede şi uniform. 
Culoarea morcovului  
     Această problemă poate fi prevenită dacă alegeţi un produs de culoare medie. De asemenea, puteţi combina autobronzantul cu o cremă hidratantă. Dar, mare atenţie, pentru că, dacă acest amestec nu are părţi egale din fiecare produs, pot apărea pete de culoare. 

Durabilitate scăzută
     Pentru a preîntâmpina acest efect, trebuie să ţineţi cont de câteva reguli. După aplicarea produsului nu faceţi duş, nu vă epilaţi şi nu mergeţi la piscină. Aşteptaţi câteva ore până să intraţi în contact cu apa şi măcar două zile până să vă epilaţi, în cazul în care nu aţi făcut-o înainte. 

Mâini portocalii
     Acest lucru se va întâmpla invariabil. Evitaţi colorarea mâinilor purtând mănuşi din latex. Poate îngreuna aplicarea produsului, dar scăpaţi de culoarea portocalie de pe mâini. Dacă alegeţi să nu folosiţi mănuşi trebuie să vă spălaţi pe mâini foarte des, după ce aţi aplicat produsul.  Ca să evitaţi pătarea hainelor şi a aşternuturilor, după ce aţi aplicat produsul autobronzant nu vă îmbrăcaţi timp de cel puţin 30, 45 de minute. Asiguraţi-vă că pielea este perfect uscată înainte de a purta hainele. Evitaţi materialele sintetice şi purtaţi haine din bumbac.  
Cristina Tache