Main menu

header

de Cristina Tache

Fie că este vorba despre pistrui, despre pete cauzate de acnee sau despre procesul de îmbătrânire, aceste mici imperfecţiuni ale pielii sunt inestetice şi deranjează. Însă există şi soluţii ca pentru orice problemă. Ele pot fi mascate cu ajutorul produselor cosmetice. Următoarele trucuri vă pot fi de ajutor:

Utilizarea fondului de ten și pe decolteu
Înlocuiţi fondul de ten pe care îl folosiţi în mod obişnuit cu unul care să aibă o acoperire mai mare şi o nuanţă mai închisă decât cea naturală a pielii dumneavoastră. Astfel, uniformizaţi aspectul pielii, iar petele pigmentare devin mai puţin evidente. Nu uitaţi însă că trebuie să aplicaţi pe faţă, dar şi pe gât şi pe decolteu.

Folosirea batonul corector
Acest produs este eficient în cazul în care petele nu sunt foarte evidente. Cele foarte mici pot fi acoperite cu un strat subţire de corector sau de anticearcăn de o culoare apropiată pielii. Dacă sunt mai pronunţate, după ce le acoperiţi cu anticearcăn, folosiţi un fond de ten mai închis la culoare. Aplicaţi uşor cu vârful degetelor pe zonele cu probleme, pentru uniformizarea culorii. Nu întindeţi energic pe toată faţa, pentru că rezultatele s-ar putea să nu fie cele dorite.

Înălbirea pielii cu produse profesionale
Produsele pentru înălbirea pielii conţin substanţe ce decolorează temporar zone întunecate. Petele pot reapărea după  o perioadă. Înălbirea epidermei trebuie făcută numai de un specialist, cu instrumente speciale şi cu produse potrivite. În cazul unui astfel de tratament se va evita expunerea la soare.

Evitaţi contactul direct cu soarele
În cazul în care aveţi pete pigmentare ce se extind atunci când vă expuneţi la soare, crema de protecţie este indispensabilă. Expunerea se face cu moderaţie, numai la orele dimineţii sau amiezii. Trebuie evitat contactul direct cu soarele puternic.
Dacă petele sunt foarte pronunţate, cel mai indicat este să mergeţi la un medic dermatolog, care să analizeze problema şi să vă prescrie un tratament adecvat.