Main menu

header

848 5 1de Ştefania Băcanu şi Florica Pintea

Celulita şi pielea lăsată sunt două dintre aspectele care dau mari bătăi de cap femeilor, indiferent de vârstă. De aceea, fiecare încearcă tot felul de tratamente, masaje, chiar şi sport, pe alocuri, în speranţa că vor scăpa de aspectul inestetic. SKiN MedSpa vine cu soluţia salvatoare, un tratament nou, revoluţionar, ONDA Coolwaves, care pare să facă minuni. Specialistul Claudia Mureşan ne-a prezentat dispozitivul şi ne-a explicat cum ajută organismul, dar mai ales, cum distruge ţesutul adipos.

„Stimulează producția de colagen nou”

- Ce este ONDA Coolwaves?

- ONDA este primul și singurul dispozitiv din lume care folosește noua tehnologie revoluționară pentru conturarea nonchirurgicală a corpului, slăbire localizată și tratarea celulitei, mai exact Coolwaves de la DEKA. Recent încoronat de Ghidul de Chirurgie Cosmetică Tatler din Marea Britanie ca „Tratamentul numărul 1 pentru un posterior fără gropițe”, ONDA tratează celulita mai rapid și mai eficient decât oricare alt aparat anticelulitic nonchirurgical. Recent, acest dispozitiv a inclus şi remodelarea zonei de sub bărbie pe lista sa de proceduri spectaculoase. Astfel că, îți poți sculpta, tonifia și redefini eficient contururile corpului și ale feței cu ajutorul acestui dispozitiv.

- Punctual, la ce ajută acest dispozitiv?

- ONDA reușește să elimine grăsimea localizată. Undele pătrund profund, perturbând membranele celulelor de grăsime subcutanată. Conținutul celulelor distruse este, ulterior, drenat, stimulându-se procesele metabolice fiziologice. Vizează în mod eficient țesutul conjunctiv dintre lobulii adipoși prezenți în etapele mai avansate ale celulitei. De asemenea, tonifiază pielea fără fermitate. Induce o contracție imediată a fibrelor de colagen din derm și stimulează producția de colagen nou, fapt ce are ca și rezultat o piele mai fermă, mai compactă și mai tonifiată.

„Ţesutul adipos este eliminat 100% natural”

- Care este mecanismul de funcţionare?

848 5 2- ONDA este primul dispozitiv care utilizează o sursă de energie ce poate viza simultan grăsimea, celulita și pielea lăsată. Microundele sunt folosite în medicină de multă vreme în tratamente diferite, cum ar fi cele oncologice, dar diferența adusă de acest dispozitiv este frecvența acestora: la 2.45 GHz pielea este aproape „transparentă”, permițând trecerea ușoară a energiei, care este apoi concentrată în mod specific în stratul de grăsime de sub piele. În acest fel, straturile superioare ale pielii sunt protejate de încălzirea nedorită și rămân la o temperatură confortabilă. Acest lucru determină scurgerea de grăsime din celule în spațiul interstițial, adică eliminarea ei 100% natural. Undele au o acțiune țintită asupra țesutului adipos și produc încălzirea celulelor de grăsime, modificându-le metabolismul și afectându-le integritatea membranelor exterioare. Celulele adipoase eliberează, apoi, o cantitate de lipide printr-un mecanism numit zeioză. Aceasta devine atât de intensă, încât membrana celulelor de grăsime își pierde integritatea structurală, se rupe, iar celula grasă este distrusă complet. Odată ce au eliminat din zonă grăsimea, macrofagele migrează în sistemul limfatic și sunt drenate.

- Prin ce se diferențiază de celelalte tratamente de remodelare corporală?

- Rezistența pielii la microundele Coolwaves este de cel puțin 3,5 ori mai mică față de dispozitivele clasice pentru reducerea grăsimii și tonifierea pielii laxe, folosite în mod frecvent ca tratamente de remodelare corporală. Acest lucru înseamnă că, dacă dispozitivul nu este suficient de performant, o mare parte a energiei emise de radiofrecvență se blochează în epidermă și derm, încălzind pielea într-o asemenea măsură încât poate exista riscul de deteriorare a țesuturilor. Deoarece energia emisă de radiofrecvență rămâne aproape de suprafață, cele mai multe dintre dispozitive nu reușesc să ajungă la stratul de grăsime de sub piele.

„Pentru rezultate de lungă durată, e nevoie de trei şedinţe”

- De câte ședințe este nevoie pentru a ne bucura de rezultatele dorite?

- În funcție de zona tratată, ședința de tratament durează aproximativ 30 de minute, iar pentru a vedea rezultate de lungă durată, este nevoie de patru ședințe, sau mai multe, în caz de nevoie. Rezultatele devin vizibile, uneori, după o singură ședință, dar cel mai bine se observă după trei vizite.

- Ce simt clienții în timpul unui tratament?

- Indiferent de tipul de tratament efectuat cu ONDA, acesta nu doare absolut deloc. Pacientul simte o căldură ușoară sub piele, dar și o senzație răcoroasă pe piele. Zona tratată rămâne caldă câteva ore după tratament. La SKiN MedSpa monitorizăm în permanență nivelul de confort al pacientului în timpul tuturor procedurilor efectuate. După procedură, este normal să apară efecte secundare ușoare, inclusiv mâncărime, amorțeală, duritate, căldură, sensibilitate, roșeață și umflături în zona tratată. Mai puțin frecvent, este posibil să apară mici vânătăi, noduli sau vezicule în zona de tratament, care sunt de obicei tranzitorii și se rezolvă în câteva zile.

„ONDA este atât de apreciat, deoarece reușește să elimine celulele adipoase localizate, în timp ce tonifiază și remodelează pielea, întărind țesutul tratat printr-o acțiune regenerativă, dar complet noninvazivă, care își păstrează rezultatele în timp și este complet lipsită de efecte secundare”

„Pacientul simte o căldură ușoară sub piele, dar și o senzație răcoroasă. Zona tratată rămâne caldă câteva ore după tratament“

„Nu este recomandat pacientelor însărcinate“

- Există contraindicații, riscuri?

- Tratamentul este contraindicat în cazul în care aveţi tulburări de coagulare a sângelui, boli cardiovasculare, probleme oncologice, defibrilator electric implantat, alte implanturi metalice, sunteţi însărcinate sau alăptaţi. Foarte mulți pacienți se întreabă dacă microundele utilizate de dispozitivul ONDA sunt sigure pentru sănătate. Spre deosebire de cuptorul cu microunde, cele emise de ONDA nu sunt libere, ci sunt foarte bine controlate. Acestea nu se propagă în aer liber, ci sunt emise și revin în capul de tratament patentat, special construit pentru acest lucru. Astfel, atât acțiunea în sine cât și adâncimea acesteia sunt controlate perfect. Niciun alt organ sau țesut, în afară de grăsimea vizată și straturile inferioare ale pielii, nu sunt atinse de microunde. De aceea, ONDA este un sistem foarte sigur. Mai mult decât atât, piesele de mână funcționează numai atunci când sunt în contact direct cu pielea. Prin urmare, dacă acestea nu sunt în contact complet, vor înceta să emită, asigurând un control perfect al livrării de energie în organism.