Main menu

header

de Cristina Tache

Unul dintre cele mai benefice tratamente naturiste este cel bazat pe lămâie. Poate fi folosit pentru îngrijirea pielii, unghiilor şi părului.

Albeşte unghiile
Înmuiaţi unghiile în suc de lămâie proaspăt timp de zece minute. Apoi periaţi-le cu un amestec de apă călduţă şi oţet (în părţi egale), iar la final clătiţi bine. Acest remediu este indicat pentru a reda culoarea naturală a unghiilor îngălbenite de folosirea inadecvată a lacului de unghii.

Scoate punctele negre de pe faţă
Cu ajutorul unui pansament înmuiat în suc de lămâie frecaţi uşor zonele în care se găsesc puncte negre, înainte de culcare. Dimineaţa clătiţi pielea cu apă rece. Repetaţi procedeul în fiecare seară, până când dispar toate punctele negre de pe ten.

Redă strălucirea podoabei capilare
Combinaţi o cănuţă cu ulei de măsline, o jumătate de cană cu miere şi trei linguriţe cu suc de lămâie. Mixtura obţinută o aplicaţi pe toată suprafaţa părului şi întindeţi uniform cu ajutorul unui pieptene. Menţineţi timp de 30 de minute, iar apoi clătiţi din abundenţă cu apă. Este un tratament indicat în cazul părului agresat de soare şi deteriorat de tratamente chimice.

Respiraţie proaspătă
Pentru a elimina mirosul neplăcut al gurii, provocat de bacterii, clătiţi cavitatea bucală cu câteva picături de suc de lămâie proaspăt de două ori pe zi. Dacă problemele persistă, mergeţi la stomatolog, pentru că ar putea fi vorba despre o afecţiune mai serioasă.

Revigorează trupul
Atunci când vă simţiţi obosiţi încercaţi o baie cu suc de lămâie. Adăugaţi sucul de la cinci lămâi în apa pentru baie şi relaxaţi-vă timp de 20 de minute. Veţi beneficia de un parfum exotic, dar şi de o piele mai catifelată şi, în mod sigur, vă veţi simţi mai plini de energie.