Main menu

header

de Cristina Tache

Din ce în ce mai multe femei care vor să arate impecabil apelează la ajutorul cosmeticienilor. Ne lăsăm în mâinile lor sănătatea pielii şi frumuseţea, pentru că ei sunt specialiştii. Cosmeticienii ne recomandă tratamentele potrivite, ne răsfaţă pielea şi ne ajută să ieşim din saloane mult mai frumoase şi mai sigure pe noi decât atunci când am intrat. Dar, pentru a putea avea încredere totală într-un astfel de specialist şi pentru a putea face alegerea cea mai bună, trebuie să cunoaştem câteva secrete ale acestei meserii.

Să stăpânească arta de îngrijire a pielii
Cosmeticienii sau esteticienii sunt acei specialişti care studiază pielea şi modalităţile prin care aceasta poate arăta cât mai bine. Îngrijirea în mod igienic a pielii întrebuinţând metode şi preparate adecvate, numită şi cosmetică sau estetică, cuprinde totul, de la machiaj, epilare, masaj până la curăţare în profunzime a tenului. În saloanele de cosmetică se practică diverse tratamente faciale, dar şi şedinţe de dermoanaliză, prin care se stabileşte tipul de ten pe care îl avem sau metoda potrivită de îngrijire. Aceste servicii sunt accesibile oricui? Da şi nu. În cazul în care vă gândiţi să apelaţi frecvent la ajutorul unei cosmeticiene, trebuie să scoateţi din buzunar o sumă considerabilă de bani. Preţurile variază însă de la salon la salon. Important este un singur lucru: priceperea specialistului. Tratamentele complete pot ajunge până la 1.000 de lei în saloanele cu prestigiu. Dar puteţi găsi o cosmeticiană pricepută şi într-un salon mai ieftin, care să se ocupe de pielea dumneavoastră cu profesionalism. Tot ce trebuie să faceţi este să cereţi părerile altor cliente, să vă interesaţi despre personalul salonului la care vreţi să mergeţi şi apoi să constataţi pe propria piele îndemânarea specialistului.

Să aibă o carte de vizită de valoare
O cosmeticiană bună este greu de găsit? Nu neapărat. Ca şi în cazul stiliştilor, cosmeticienele cele mai bune se găsesc prin recomandări de la clienţi satisfăcuţi, aceasta fiind o carte de vizită de valoare pentru orice specialist. De asemenea, există multe site-uri de internet, de specialitate, unde veţi găsi detalii despre saloanele de cosmetică. Dar cel mai bine este să mergeţi pe un teren testat. Sunt mulţi medici dermatologi care colaborează cu astfel de saloane şi vi le pot recomanda.

Să fie riguroasă
În cazul operaţiunilor cosmetice, nu se permit greşeli. Unele proceduri, precum exfolierea chimică sau spălăturile cu acid pot lăsa cicatrice grave dacă nu sunt efectuate ca la carte. În cazul în care cosmeticiana nu îşi cunoaşte bine meseria, pot apărea probleme destul de serioase pentru clientă. De aceea, întotdeauna este bine să cereţi cosmeticienei să folosească ustensile sterile, să cercetaţi condiţiile de igienă sau să aflaţi cât mai multe detalii despre procedurile ce vi se vor aplica, fie că este vorba despre o banală epilare cu ceară sau despre un tratament complex de îngrijire a tenului. Iar dacă aţi găsit o cosmeticiană care să vă satisfacă nevoile şi pretenţiile, menţineţi legătura cu ea, pentru a fi sigură că veţi obţine rezultatele dorite în urma tratamentelor cosmetice.