Main menu

header

de Ana Trifan

- 100 de grame de fruct proaspăt are 50 de calorii

Dieta cu ananas este o metodă sigură şi eficace atunci când aveţi de slăbit două-trei kilograme într-o perioadă scurtă. Nu e de mirare, aşadar, că dieta cu ananas este una dintre cele mai populare printre superstaruri. Această cură a fost încercată chiar şi de încăpăţânatul şi pofticiosul Jack Nicholson, care, la cei 72 de ani ai săi, este în formă maximă, iar supermodelul Jordan a mâncat zilnic ananas în dieta sa „turbo”, ce a reuşit să o aducă rapid, după naşterea celui de-al doilea copil, la silueta pe care o avea când a început să defileze pe podiumuri. Jordan a utilizat ananasul în fiecare zi în dieta sa, mâncându-l la micul dejun, sub formă de shake, alături de alte fructe. Cina zilnică a constat în frigărui de ananas, cu peşte slab şi cu legume.

Ajută digestia şi scade presiunea sângelui
Ananasul conţine enzime ce luptă împotriva acumulării de grăsimi. De exemplu, bromelina este un ferment ce se extrage din ananas şi este folosită în diverse medicamente, pentru capacitatea ei de a stimula digestia şi de a arde grăsimile.
Datorită vitaminelor şi mineralelor pe care le conţine, ananasul asigură buna funcţionare a tractului digestiv, scade presiunea sângelui atunci când aceasta este peste limitele normale, scade vâscozitatea sângelui şi limitează posibilitatea apariţiei şi dezvoltării aterosclerozei. Mai mult decât atât, datorită conţinutului ridicat în fibre, ananasul scade pofta de mâncare, prin faptul că dă stomacului senzaţia de „plin”.

Mai uşori în cinci zile
Vă prezentăm în continuare un regim alimentar ce se foloseşte de calităţile ananasului pentru a vă ajuta să slăbiţi. Fructele pe care le consumaţi trebuie să fie proaspete. Conservele cu ananas în sirop şi compotul de ananas din comerţ sunt interzise, deoarece conţin zahăr şi au adăugate o serie de substanţe ce vor încetini sau bloca procesul de slăbire.

Ziua 1
Micul dejun: o felie de ananas proaspăt, o cană cu ceai verde, neîndulcit, un iaurt degresat în care aţi pus o lingură cu fulgi de ovăz sau de porumb;
Prânz: o felie de ananas proaspăt, un bol mic cu orez peste care puteţi pune sos de legume, un castron de legume fierte (dovlecei, morcovi, păstârnac etc. - se vor evita cartofii);
Cină: 200 g de peşte slab (nu somn sau scrumbie), preparat la cuptor, o salată în care puteţi pune roşii, castraveţi, ardei, ceapă, o felie de ananas proaspăt.

Ziua a 2-a
Micul dejun: un pahar cu suc preparat din fructe proaspete (ananas, kiwi, portocale), o ceaşcă de cafea neîndulcită;
Prânz: 200 g de carne de pui sau de curcan făcută la cuptor, legume pe grătar (vinete, roşii etc.), peste care puteţi pune o linguriţă cu ulei de măsline, două felii de pâine graham, o felie de ananas proaspăt;
Gustare: o cană cu ceai verde neîndulcit, o felie de ananas proaspăt;
Gustare: o felie de ananas şi un iaurt degresat;
Cină: supă de legume (dovlecei, morcovi, păstârnac), un ou fiert, o salată de spanac proaspăt, o felie de ananas proaspăt.

Zilele 3 şi 4
În aceste zile, dieta se va baza doar pe ananas şi are rol de detoxifiere. În fiecare zi veţi avea nevoie de două kilograme de ananas şi de un litru de suc de ananas neîndulcit. Tăiaţi ananasul în bucăţi mici şi faceţi patru porţii egale. Prima porţie se mănâncă la micul dejun, a doua la prânz, a treia ca o gustare, iar ultima la cină.
Aveţi voie să beţi doar apă şi, obligatoriu, un litru de suc de ananas în fiecare zi. Dacă simţiţi că vă este foarte foame şi că nu mai puteţi rezista doar cu ananas, puteţi mânca 100 g de carne fiartă de pui sau de curcan, 100 g de urdă cu o roşie şi o felie de pâine graham.
Atenţie! Aceste două zile de detoxifiere nu se recomandă celor care suferă de ulcer, hiperaciditate sau bolnavilor de diabet, deoarece ananasul conţine o cantitate destul de mare de glucide.

Ziua a 5-a
Mic dejun: o felie de ananas proaspăt, o cană cu ceai verde neîndulcit, 100 g de brânză de vaci proaspătă şi un castravete;
Prânz: un bol mic de orez fiert cu legume, o jumătate de piept de pui preparat la grătar sau la cuptor, o felie de ananas proaspăt;
Gustare: o cană cu ceai verde neîndulcit, o felie de ananas proaspăt;
Cină: 200 g de peşte slab preparat la cuptor, cu lămâie, o porţie de ciuperci la grătar, peste care aţi adăugat două-trei linguriţe cu iaurt degresat, o felie de ananas proaspăt.
Dacă doriţi să urmaţi dieta mai mult timp, reluaţi de la ziua 1.

Avertisment! După ce mâncaţi ananas, nu uitaţi să vă clătiţi gura, pentru că acest fruct conţine un acid ce atacă smalţul dinţilor

Se bate cu celulita

Ananasul este un fruct tropical bogat în vitamine şi în minerale. Are un conţinut important de vitamine C şi B1 şi este bogat în zinc şi magneziu. Toate acestea ajută la îmbunătăţirea activităţii sistemului imunitar, la scăderea febrei, la calmarea durerilor menstruale. De asemenea, ananasul este un bun antiinflamator, intensifică acţiunea antibioticelor şi asigură buna funcţionare a sistemului digestiv. Bromelina este enzima-minune pe care o conţine ananasul. Această enzimă nu numai că îmbunătăţeşte digestia, dar şi descompune proteinele şi ajută la „lichidarea” mai rapidă a grăsimilor. Bromelina are, de asemenea, acţiune purgativă şi detoxifiantă. Enzimele ananasului sunt folosite şi în multe medicamente destinate combaterii celulitei, tocmai pentru proprietăţile antiinflamatoare şi cele de stimulare a arderii grăsimilor.