Main menu

header

de Cristina Tache

Chiar dacă nu acordaţi o mare importanţă hidratării şi exfolierii pielii de pe mâini şi de pe picioare, aceste zone sunt cel mai expuse. Mâinile şi picioarele îngrijite completează aspectul unei persoane. Eliminarea celulelor moarte de la suprafaţa pielii, într-un cuvânt exfolierea, are efect imediat. Încercaţi două produse aromate, la care nu veţi mai renunţa după ce le veţi fi folosit o dată.

Pastă pentru fineţea epidermei
Aveţi nevoie de: opt-zece prune, două linguriţe cu ulei de măsline, o linguriţă cu sare grunjoasă. Amestecaţi bine toate ingredientele, iar pasta obţinută aplicaţi-o pe mâini. Masaţi bine, cu blândeţe, până ce sarea se topeşte, iar apoi curăţaţi cu apă. Acizii naturali din prune vor lăsa o piele moale şi fină. La final aplicaţi o cremă hidratantă pentru mâini.

Tratament la cald
Aveţi nevoie de: un sfert de ceaşcă de zahăr, un sfert de ceaşcă de ulei dulce de migdale, şase picături de suc natural de portocale, două picături de ulei esenţial de ghimbir încălzit. Într-un bol din plastic puneţi zahărul şi uleiul de migdale, adăugaţi sucul de portocale şi uleiul esenţial de ghimbir şi amestecaţi bine. Cu produsul obţinut masaţi picioarele, insistând pe tălpi şi pe călcâie. La final clătiţi cu apă caldă şi aplicaţi o cremă hidratantă.