Main menu

header

876 4 1de Roxana-Ioana Ancuța

Ieftin, la îndemâna tuturor, prezent în orice bucătărie, bicarbonatul de sodiu este un adevărat magician în casa omului. Un scamator care scoate din jobenul său o mulțime de trucuri şi care poate fi folosit cu succes în scop cosmetic. În rândurile de mai jos, vă prezentăm minunile pe care le face acest praf pentru frumuseţea pielii și a părului dumneavoastră.

Deodorant

876 4 2Persoanele care sunt interesate de remedii și produse naturale pentru sănătate și frumusețe ar trebui să știe că bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat, pe lângă multe altele, și ca deodorant. Amestecați puțină apă cu o linguriță cu praf de bicarbonat de sodiu pentru a obține o pastă. În acest amestec se pot adăuga și câteva picături din uleiul esențial favorit. Acest deodorant este eficient și foarte simplu de făcut, însă poate produce iritații pe pielea mai sensibilă. Cu toate acestea, s-a dovedit că aplicarea unei cantități mici de ulei de nucă de cocos în zona axilelor, înaintea folosirii deodorantului cu bicarbonat de sodiu, vă poate scăpa de posibilele iritații ce pot apărea pe piele.

Albește dinții

876 4 2Mulți dintre voi iubiţi mult prea mult cafeaua și ceaiul pentru a renunța voluntar la ele, chiar dacă vă pătează dinții și sunteţi conștienți de acest lucru. Evident, există remedii pentru albirea dinților. Fie apelaţi la tratamente, la un cabinet stomatologic, fie testaţi mai multe paste de dinți pentru albirea dinților în speranța că una dintre ele chiar va face minuni, fie preparaţi acasă o pastă din apă și o linguriță cu bicarbonat de sodiu și vă spălaţi cu ea pe dinți. Totuși, specialiștii recomandă să nu includeţi acest remediu în igiena orală zilnică și să nu aplicaţi pasta direct pe dinți. Puteţi presăra puțin praf de bicarbonat de sodiu pe pasta de dinți, înainte de periaj. Acest tratament poate fi repetat o dată la șapte sau zece zile. Totodată, puteţi clăti gura cu apă și bicarbonat de sodiu pentru a căpăta o respirație proaspătă. Bicarbonatul de sodiu are proprietăți antibacteriene și antimicrobiene.

Tratament balnear

Vă doriți o noapte sau o zi relaxantă, la fel ca la un centru spa, dar știți că programul vostru este prea încărcat și nu reușiți să faceți nimic altceva pentru voi. De asemenea, nici cu banii nu stați foarte bine și parcă nu ați umbla la portofel pentru un răsfăț la salonul de beauty. Nu-i nimic, dacă voi nu puteți merge la Spa, aduceți Spa-ul la voi. Adăugați două sau trei plicuri cu bicarbonat de sodiu în apa fierbinte din cadă și plonjați cu încredere în micul bazin balnear de acasă. Efectele sunt miraculoase. Bicarbonatul de sodiu este foarte bun pentru eliminarea toxinelor din corp. Curăță pielea și o hidratează. Eliberează tensiunea musculară. Ameliorează eczemele, estompează senzațiile de mâncărime de pe piele și, așa cum am menționat mai sus, elimină mirosurile neplăcute ale pielii.

Deschide la culoare pielea din zona axilelor

Bicarbonatul de sodiu este un remediu natural foarte bun pentru a scăpa de petele închise la culoare din zona axilelor. Ca și în exemplele de mai sus, faceți o pastă din bicarbonatul de sodiu amestecat cu apă. Aplicați pasta pe zonele axilare, lăsându-o să acționeze până la 30 de minute. Repetați o dată sau de două ori pe săptămână. De asemenea, pentru a evita închiderea la culoare a pielii din zona axilelor, specialiștii vă sfătuiesc să nu vă culcați înainte de a spăla axilele, pentru a îndepărta resturile deodorantului din comerț. O dată pe săptămână, exfoliați zona axilară și, dacă vi se potrivește și vă simțiți confortabil cu el, începeți să folosiți doar deodorantul natural.

Exfoliază

876 4 4Bicarbonatul de sodiu este, pe lângă toate cele enumerate deja, și un bun exfoliant pentru piele. Testați, înainte, pasta obținută din apă și bicarbonat de sodiu (o lingură cu bicarbonat de sodiu și 10 ml apă), pentru a vedea dacă apar reacții neplăcute pe piele. Aplicați această cremă pe față, masați pielea prin mișcări circulare și lăsați-o să acționeze timp de 20-25 de minute. La final, clătiți cu apă călduță. Bicarbonatul de sodiu are proprietăți astringente, elimină punctele negre și controlează sebumul.

Aparent banal, bicarbonatul de sodiu are multe întrebuinţări în tratarea pielii şi a părului

Bicarbonatul ajută şi la curăţarea unghiilor, îngălbenite de ojă. Amestecați bicarbonatul de sodiu cu puțin peroxid și, cu ajutorul unei dischete de vată, frecați unghiile cu această soluție

Remediu pentru păr

Cu toții ne dorim un păr sănătos, strălucitor și rezistent. Puteţi avea parte de toate acestea cu ajutorul, ați ghicit, aceluiași magician numit bicarbonat de sodiu. Pentru a vă menține părul sănătos, amestecați o linguriță sau două cu bicarbonat de sodiu cu balsamul pentru păr. În curând, veți vedea și rezultatele. De asemenea, pentru a da volum părului, amestecați puțin bicarbonat de sodiu cu acea cantitate de șampon folosită la o spălare pe cap.

PONT. Dacă aveți mătreață și nu reuşiți să scăpaţi de ea cu niciun alt tratament, încercați și cu bicarbonatul de sodiu. Folosiți-l în locul șamponului, timp de câteva săptămâni. Masați-l pe scalpul umed și lăsați-l să își facă treaba