Main menu

header

de Cristina Tache

Calităţile laptelui şi efectele sale asupra pielii sunt cunoscute de mii de ani. Femeile egiptene foloseau laptele în toaleta zilnică, iar frumuseţea lor era cunoscută de toată lumea. Beneficiile pe care acesta le are asupra pielii sunt nenumărate, iar faptul că este un ingredient natural îl face cu atât mai important pentru păstrarea frumuseţii. Iată ce tratamente vă propunem pentru îngrijirea zilnică.

Atingere de catifea
Înmuiaţi o dischetă de bumbac în lapte şi tamponaţi uşor faţa. Lăsaţi să acţioneze timp de jumătate de oră, iar apoi clătiţi cu apă rece.
Amestecaţi două linguri cu lapte şi una cu sare şi aplicaţi pe faţă înainte de culcare. Lăsaţi să acţioneze pe timpul nopţii, iar dimineaţa curăţaţi cu apă călduţă. Pielea va deveni mai moale şi mai catifelată.

Redă strălucirea pielii
Preparaţi un amestec dintr-o lingură cu lapte şi o lingură cu morcov ras, una cu suc de portocale şi una cu miere. Mixaţi până obţineţi o pastă omogenă. Aplicaţi masca pe faţă şi pe gât şi lăsaţi să acţioneze 15 minute. La final clătiţi cu infuzie de muşeţel.

Revigorează tenul uscat
Pentru a îmbunătăţi aspectul tenului uscat amestecaţi două linguri cu lapte, una cu ulei de migdale şi câteva picături de esenţă de trandafiri. Mixaţi bine şi aplicaţi loţiunea pe piele. Lăsaţi să acţioneze 30 de minute şi clătiţi bine.

Loţiune hidratantă
Mixaţi o lingură cu pepene verde, una cu castravete şi una cu seminţe de dovleac. Amestecaţi cu blenderul până obţineţi o pastă omogenă, iar apoi adăugaţi o lingură cu lapte. Aplicaţi loţiunea pe faţă, lăsaţi 20 de minute, iar apoi îndepărtaţi cu apă caldă.

Împotriva iritaţiilor
Preparaţi un amestec dintr-o lingură cu muştar şi o lingură cu lapte. Omogenizaţi bine şi întindeţi masca pe zonele afectate. Lăsaţi 15 minute şi clătiţi cu infuzie de muşeţel.

Important! Tratamentele cosmetice pe bază de lapte sunt benefice pentru orice tip de piele şi dau rezultate foarte bune. Pe lângă această utilizare, este important să beţi un pahar cu lapte zilnic. Astfel, veţi avea dinţi mai sănătoşi, un păr mai strălucitor şi unghii mai rezistente