Main menu

header

878 4 3de Roxana Istudor şi Mihaela Cotîrnea

Folosirea creionului special pentru trasarea unor buze cât mai fermecătoare este un vechi truc de machiaj. Folosit corect, poate modela subtil și îmbunătățește aspectul buzelor, făcându-le să pară mai pline și mai bine conturate. Nenumărați artiști de make-up folosesc această tehnică, iar secretele unei trasări reușite sunt la îndemâna oricui.

Păstrarea liniei naturale

Celebritățile adoră trasarea buzelor în așa fel încât acestea să pară mai dense și cu o formă cât mai atrăgătoare. Pentru a crea iluzia unui aspect mai plin, trucul este să se înceapă prin a se evita „căptușeala” buzelor. „Recomand să rămâneți în linia naturală a buzelor, de la colțurile exterioare ale gurii, când începeți trasarea. În acest fel, aspectul este nu doar măgulitor, ci și realist, întrucât forma buzelor rămâne cea naturală”, afirmă Nikki Wolff, renumit make-up artist și director de creație globală KVD Beauty. Odată ce marginile exterioare sunt definite, se trece spre centru. „Începeți de la linia naturală a buzelor și mergeți spre exterior, suprapunând buzele de fiecare dată și creând volum, până când ajungeți la finisajul dorit. Nu este complicat și nu necesită o pricepere deosebită, ci doar atenție ca trasarea și suprapunerea să nu fie stridente”, adaugă Wolff.

Conturarea „arcului lui Cupidon”

878 4 4Următoarea parte, care este cheia pentru un aspect final irezistibil al buzelor, procedeu popularizat masiv de starleta Kendall Jenner, se concentrează pe „arcul lui Cupidon”. „Trasați culoare peste această zonă, aplatizând ușor orice curbă naturală, pentru a crea o formă de buze cu aspect mai plin. În cele din urmă, acoperiți cu un strat de ruj într-o nuanță similară creionului cu care ați trasat linia inițială. Nu există reguli stricte când vine vorba despre selectarea nuanțelor”, adaugă Wolff. Opțional, atunci când se dorește obținerea unui efect mai dramatic, make-up artistul recomandă o nuanță mai profundă de liner față de culoarea rujului. „Folosiți o nuanță mai închisă de-a lungul colțurilor exterioare ale gurii, ceea ce va crea o dimensiune nouă, cu aspect natural”, afirmă expertul.

Tehnica de trasare care face buzele să pară mai pline funcționează la fel de bine cu rujurile în nuanțe naturale și cu roșul intens