Main menu

header

de Cristina Tache

- Secretele lui Vallentino, românul care schimbă look-ul vedetelor de la Hollywood

Trendurile se schimbă de la sezon la sezon în modă, dar şi în machiaj sau în coafuri. Am aflat ultimele noutăţi din domeniu, dar şi secrete de machiaj de la Vallentino, stilistul vedetelor de la noi, dar şi din străinătate. Vallentino este românul care schimbă faţa actorilor de la Hollywood în filmele cu efecte speciale. Iată ce sfaturi ne dă el pentru acest sezon.

Nu se mai poartă şuviţele!
În materie de hairstyling, Vallentino ne spune să încercăm meşele colorate. „Se poartă blondul mai închis, în combinaţie cu meşe vopsite pe părul natural, în nuanţe de blond-gri. Avantajul meşelor este că aveţi un look nou în fiecare zi. Dacă stilistul este priceput şi ştie unde să vopsească meşele, la fiecare pieptănare, ele se vor amesteca diferit cu restul părului, iar efectul va fi nemaipomenit. În ceea ce priveşte culorile, în acest sezon se merge mult pe ciocolatiu, nuanţe de roşu aprins sau blond cu reflexii de gri-metalizat”.
Toamna 2009 aduce schimbări şi în tunsori şi coafuri. „Se poartă sauvage. Se merge ori pe tăieturi drepte, clasice, ori extravagante. Se poartă părul foarte filat, cu linii ascuţite. Însă, tunsoarea trebuie să fie în concordanţă cu stilul fiecărei persoane în parte, cu slujba pe care o are, cu personalitatea sa. Extensiile se folosesc în continuare. Însă, eu nu le recomand pe cele cu silicon, ci pe cele ce se prind cu cleme sau cu rolle-uri din metal. Acestea se strâng foarte bine şi nu afectează părul natural”, ne spune Vallentino.

Fardurile lila, roz, roşu, portocaliu, în vogă
Vallentino ne-a împărtăşit secretele şi paşii unui machiaj ca în reviste. „Nu se aplică fondul de ten cu mâna. Luaţi bureţelul pentru pudră, îl înmuiaţi în apă, îl stoarceţi bine, şi apoi aplicaţi fondul de ten cu el. Dacă veţi proceda aşa, nimeni nu îşi va da seama că aţi aplicat fond de ten. Nu uitaţi că trebuie aplicat peste tot: pleoape, buze, urechi, gât, decolteu, tot ce e la vedere. Apoi, folosiţi o pudră compactă, cu două nuanţe, una ca bază, una puţin mai închisă, cu ajutorul căreia să ascundeţi imperfecţiunile feţei. Insistaţi cu nuanţa închisă pe pomeţi şi în zona «T» (frunte, nas, bărbie). După aceea, treceţi la fardarea pleoapelor. Folosiţi nuanţe calde ziua şi mai stridente seara. Pentru acest sezon recomand nuanţele de lila, roz, roşu, portocaliu. Aplicaţi nuanţe de gri ca bază, pe toată pleoapa, apoi continuaţi cu restul culorilor. Puteţi să vă folosiţi de fantezia dumneavoastră şi să faceţi tot felul de combinaţii şi de umbre. La final aplicaţi creionul, rimelul şi rujul. Pentru obraji folosiţi un blush lucios”, explică stilistul.

Eliminaţi conturul de buze!
Buzele se machiază şi ele cu atenţie dacă ne dorim un aspect îngrijit şi un machiaj ca la carte. Iată cum ne sfătuieşte Vallentino să aplicăm rujul: „După ce aţi aplicat fondul de ten şi pe buze, daţi cu un ruj-bază, în nuanţa preferată. Aplicaţi-l cu pensula, nu direct! Apoi, daţi cu un ruj inferior, mai deschis la culoare sau puţin contrastant (de exemplu, la un maro merge violet). La final, adăugaţi puţin gloss, pentru ca buzele să pară voluminoase. Conturul de buze este exclus! Nu se mai poartă şi nu mai trebuie folosit! În Marea Britanie, de exemplu, femeile nu mai folosesc ruj, ci doar gloss. Se merge din ce în ce mai mult pe natural, în special în timpul zilei”.

Griul nu trebuie să lipsească

„Nuanţele de gri nu trebuie să lipsească din trusa de machiaj a niciunei femei. Griul scoate ochii în evidenţă. La machiajul ochilor se poate folosi un gri închis, deschis, alb perlat, ca bază. De asemenea, tot griul ajută la camuflarea unor mici imperfecţiuni ale ochilor. Pentru a da impresia de ochi depărtaţi folosim o nuanţă deschisă de gri, iar pentru a crea iluzia de ochi apropiaţi este indicat griul închis”, spune stilistul.

Sprâncenele subţiri sunt demodate

Vallentino ne-a vorbit şi despre ultimele tendinţe în ceea ce priveşte forma sprâncenelor. Aceste sfaturi i-au fost date de Anastasia Soare, „Regina Sprâncenelor de la Hollywood”. „Sprâncenele trebuie să fie cât mai naturale. Nu se mai poartă cele foarte subţiri, tatuate sau desenate cu creionul. Femeile ar trebuie să uite de aceste articifii. În acest sezon, sprâncenele se lasă mai groase la bază, la linia nasului, şi au terminaţiile subţiri, foarte arcuite sau foarte ascuţite. Au revenit la modă sprâncenele stufoase”, ne transmite Vallentino.