Main menu

header

de Cristina Tache

Pentru că pielea feţei este foarte sensibilă la schimbările bruşte de temperatură şi pentru că vremea este atât de capricioasă în ultimul timp, vă propunem câteva măşti naturiste. Aceste produse vă vor ajuta pielea să reziste condiţiilor atmosferice, evitând astfel iritaţiile, roşeaţa sau uscarea în exces, cauzate de vânt şi de frig.

Miere şi muşeţel pentru un chip obosit
Pentru realizarea unei măşti revigorante, aveţi nevoie de un pumn cu flori de muşeţel, de 75 ml de lapte şi de o linguriţă cu miere. Lăsaţi muşeţelul în lapte cald timp de 20 de minute. Apoi, scoateţi plantele, adăugaţi mierea în lapte şi amestecaţi bine. Soluţia obţinută se aplică pe faţă şi se lasă să acţioneze 20 de minute. Acest tratament va calma iritaţiile şi va reda tonusul unui chip obosit. Repetaţi procedeul de două-trei ori pe săptămână.

Mască antiriduri cu lămâie şi castraveţi
Aveţi nevoie de un sfert de castravete, o linguriţă cu suc de lămâie şi un albuş de ou. Pasaţi castravetele cu un blender până obţineţi o pastă. Bateţi albuşul de ou şi amestecaţi cu sucul de lămâie, apoi omogenizaţi cu pasta de castravete. Masca obţinută se aplică pe faţă şi se lasă să acţioneze timp de 15 minute. Se curăţă cu apă călduţă. Este remediu eficient pentru estomparea ridurilor. Repetaţi tratamentul de două ori pe săptămână.

Brânză de vaci împotriva inflamaţiilor
Vă propunem un remediu care calmează pielea obosită, alină iritaţiile şi reduce inflamaţiile. Pentru prepararea lui vă trebuie trei linguri cu brânză de vaci şi o legătură cu pătrunjel verde. Bateţi o cremă din brânză, pe care o amestecaţi cu pătrunjelul tocat mărunt. Aplicaţi masca pe faţă şi lăsaţi timp de 20 de minute. La final îndepărtaţi cu apă călduţă.

Morcovii şi iaurtul echilibrează pH-ul pielii
Ingrediente: 75 ml de iaurt, un morcov şi 125 ml de lapte integral.
Mod de preparare: se taie morcovul felii subţiri, se aplică iaurtul pe faţă cu ajutorul unei spatule, iar apoi se pun feliile de morcov. Se lasă zece minute până se usucă iaurtul. La final se spală faţa cu lapte călduţ. Această mască echilibrează gradul de hidratare a pielii şi normalizează descuamarea tenului.

Nu uitaţi de demachiere!

Înainte de aplicarea oricărei măşti, tenul se curăţă bine cu o loţiune demachiantă. Astfel, substanţele active din ingredientele folosite la prepararea măştii vor fi mai bine absorbite în piele.
Masca se aplică pe frunte, nas, obraji şi bărbie, evitând zona ochilor şi buzele, deoarece sunt mult mai sensibile decât restul feţei.