Main menu

header

de Cristina Tache

Fie că este vorba despre ochelari de vedere sau de soare, aceştia trebuie să reprezinte un accesoriu şi nu un impediment în calea frumuseţii unei femei. Dacă aveţi probleme oftalmologice şi trebuie să purtaţi în permanenţă ochelarii de vedere, nu vă impacientaţi, pentru că veţi rămâne la fel de frumoase. Trebuie doar să ţineţi cont de câteva sfaturi şi veţi uita că aveţi ochelari.

Alegeţi rame bine proporţionate
Este important ca ramele să se potrivească formei feţei. Pentru un chip micuţ, sunt ideale ramele subţiri, transparente. Un chip lunguieţ va arăta foarte bine cu rame mai grosuţe, colorate. Când alegeţi forma ramelor, mai ales la ochelarii de vedere, urmăriţi linia sprâncenelor, pentru că acestea nu trebuie să o acopere.

Atenţie la forma şi la mărimea nasului!
Ochelarii se sprijină pe nas. Aşadar, când alegem ramele, trebuie să ţinem cont şi de acest element. Dacă aveţi un nas micuţ, rama ar trebui să fie deschisă la culoare şi să stea cât mai sus pe nas. În cazul unui nas mai proeminent, rama trebuie să alunece puţin spre nări.

Creaţi efecte optice
Cu ajutorul ochelarilor puteţi corecta şi defectele feţei, nu doar pe cele de vedere. Dacă aveţi ochii apropiaţi, purtaţi ochelari care să aibă podul dintre lentile incolor. În cazul ochilor depărtaţi, sunt indicaţi ochelarii ce au podul proeminent, bine marcat.