Main menu

header

de Cristina Tache

Ceaiurile pentru slăbit din comerţ promit rezultate miraculoase în cel mai scurt timp. Uneori, aceste produse vă scapă de kilogramele în plus, dar cauzează şi probleme de sănătate. Există însă şi ceaiuri ce pot fi folosite cu succes într-o cură de slăbire, fără să afecteze sănătatea. Acestea sunt ceaiurile naturale, ce curăţă organismul, eliminând toxinele acumulate, dar şi excesul de apă. Cu ajutorul lor pot fi ameliorate migrenele, depresiile sau problemele digestive. Aceste ceaiuri depurative naturale se pot bea zilnic, de două ori pe zi, chiar şi după masă, pentru a ajuta digestia. Vă prezentăm cele mai eficiente ceaiuri naturale pentru slăbit.

Socul detoxifică
Dacă vă place aroma de soc, veţi îndrăgi acest ceai. Este indicat în timpul unei cure de slăbire, pentru că este un diuretic şi un laxativ uşor, ce ajută la eliminarea toxinelor din organism. Se bea aproximativ un litru de ceai pe zi. Îl puteţi prepara dimineaţa pentru întreaga zi. La un litru de apă aveţi nevoie de şase linguri cu flori de soc uscate. Ceaiul se prepară prin infuzie, se toarnă apa clocotită peste flori şi se lasă vasul acoperit 10-15 minute. Are un gust foarte bun dacă îl beţi neîndulcit şi adăugaţi felii de lămâie.

Cimbrul de grădină energizează
Cimbrul de grădină este recomandat, în special, în cazul curelor de slăbire drastice, pentru a energiza organismul. Fierbeţi 30 de vârfuri crude de cimbru în 250 ml de apă şi beţi în fiecare dimineaţă câte o cană cu ceai. Poate înlocui cu succes cafeaua. Efectele sunt imediate: mai multă energie, putere de muncă şi tonus ridicat.

Urzica elimină apa în exces
Pentru un efect garantat, ceaiul de urzică trebuie băut zilnic, timp de două luni. Se prepară sub forma unei infuzii, din patru-cinci linguriţe cu frunze uscate la un litru de apă. Ceaiul de urzică înlătură retenţia hidrică, eliminând apa acumulată în exces.

Păpădia stimulează glandele sudoripare
Ceaiul de păpădie are proprietăţi depurative, sudorifice şi diuretice. Se prepară din plantă uscată, sub formă de infuzie. La o cană cu apă fierbinte se pun două linguriţe cu păpădie. Ajută în procesul de slăbire dacă este consumat zilnic, în special înainte de culcare.

Coada-calului curăţă sângele
Ceaiul de coada-calului are acţiune antimicrobiană şi ajută organismul să elimine toxinele din sânge. Se obţine din cinci linguriţe cu plantă uscată la un litru de apă. Ceaiul de coada-calului se prepară sub forma unui decoct şi se bea pe parcursul întregii zile.

Anasonul protejează ficatul
Bobiţele de anason sunt un aliat de nădejde în curele de slăbire. Dacă urmaţi un regim sărac în carbohidraţi, ceaiul de anason va proteja ficatul. La 300 ml de apă fierbinte se pune o linguriţă cu seminţe de anason şi se lasă la infuzat timp de zece minute. Se beau trei căni pe zi, dar nu la mai mult de patru ore de la preparare, pentru că devine toxic.

Mărarul ţine foamea departe
Nutriţioniştii susţin că mărarul este o plantă-minune pentru curele de slăbire. Poate fi folosit cu rezultate uimitoare în diete, pentru că dă senzaţia de saţietate. Poate fi consumat proaspăt sau sub formă de ceai. Din 40 g de frunze de mărar şi 300 ml de apă se obţine doza zilnică necesară, ce trebuie băută de două ori pe zi. De asemenea, mărarul protejează organismul împotriva problemelor digestive, este un diuretic puternic şi luptă împotriva celulitei.

Rozmarinul accelerează tranzitul intestinal
Ceaiul de rozmarin fortifică organismul slăbit, încetineşte procesul de îmbătrânire şi energizează. Această plantă accelerează tranzitul intestinal leneş, calmează tulburările gastrice şi ajută la funcţionarea optimă a ficatului. Din 20 g de frunze de rozmarin şi 250 ml de apă se prepară o infuzie din care se beau două-trei ceşcuţe pe zi.

Codiţele de cireşe „topesc” celulita

Specialiştii spun să cel mai eficient ceai împotriva apariţiei şi dezvoltării celulitei este cel preparat din codiţe de cireşe. Din două linguriţe cu codiţe uscate, fierte în 250 ml de apă, timp de cinci minute, se obţine cantitatea necesară pentru o zi. Este indicat să se bea trei ceşcuţe zilnic, înainte de masă.

Menta taie apetitul

Ceaiul de mentă este indicat în curele de slăbire, deoarece combate senzaţia de foame şi stimulează digestia. Ceaiul se prepară din 30 g de frunze proaspete de mentă, peste care se toarnă un litru de apă clocotită. Se infuzează câteva minute, iar apoi se lasă să se răcească la temperatura camerei. Nu se beau mai mult de trei căni cu ceai pe zi. Pentru un gust mai exotic se poate combina cu ceai verde. Atenţie! Nu beţi ceaiul de mentă în cantităţi mari, pentru că poate duce la constipaţie.