Main menu

header

de Cristina Tache

O coafură nouă, într-o culoare deosebită, ne poate schimba aspectul radical, dar şi starea psihică. Însă, înainte de a apela la o decolorare a părului, trebuie să ştiţi că această metodă poate avea efecte negative asupra podoabei capilare. Substanţa folosită în saloanele de înfrumuseţare, perhidrolul, este un oxidant puternic, ce poate usca, subţia sau rupe firul de păr. Pentru a evita aceste urmări, apelaţi la soluţii pe bază de plante şi reţineţi câteva sfaturi valoroase.

Decoct de muşeţel, pentru nuanţe de blond
Puneţi la fiert 600 ml de apă şi două linguri cu flori uscate de muşeţel. Lăsaţi infuzia la foc mic timp de 20 de minute. Apoi, clătiţi părul cu ea înainte de baie şi masaţi bine pielea capului. La final, spălaţi-vă pe cap cu şamponul obişnuit, clătiţi cu apă şi cu ce a mai rămas din infuzie. Repetaţi procedeul până obţineţi rezultatele dorite.

Rădăcina de rubarbă, o opţiune sănătoasă
Pentru o decolorare sănătoasă, rădăcina de rubarbă este poate una dintre cele mai eficiente plante puse la dispoziţie de natură. Pentru aceasta, fierbeţi un litru de apă şi patru linguri cu rădăcină de rubarbă tăiată mărunt timp de 20 de minute, iar apoi lăsaţi la macerat patru-cinci ore. La final, strecuraţi din nou infuzia, pe care trebuie să o folosiţi pentru a clăti părul după baie. Repetaţi de trei ori pe săptămână.

De reţinut!

- Încercaţi pe cât posibil să nu vă decoloraţi părul cu creme sau cu oxidanţi din comerţ;
- Nu deschideţi nuanţa părului brusc, ci aplicaţi de fiecare dată o vopsea tot mai deschisă, până ajungeţi la culoarea dorită;
- Nu treceţi brusc de la o nuanţă foarte închisă la una foarte deschisă;
- Încercaţi să decoloraţi părul cu infuzii şi cu decocturi din plante medicinale. Acestea lasă părul sănătos şi frumos şi protejează pielea scalpului.