Main menu

header

de Cristina Tache

În secolul al XXI-lea, idealul feminin este legat de dimensiunile 90-60-90, de picioarele lungi şi decolteul generos. Însă nu toate femeile arată aşa. Unele sunt mai mici de înălţime, altele, mai plinuţe. Nimeni nu este perfect, dar stilul în care ne îmbrăcăm contribuie mult la imaginea noastră, şi tocmai de aceea trebuie să îl adaptăm cu măsurile şi cu constituţia noastră. Silueta poate fi corectată sau scoasă în evidenţă cu ajutorul hainelor. Primul pas este armonizarea stilului vestimentar cu înălţimea, kilogramele şi forma corpului. Vă propunem câteva sfaturi care să vă ajute să vă puneţi calităţile în evidenţă şi să ascundeţi defectele.

Fustele evazate ascund coapsele mari
Modelul de fustă evazată avantajează siluetele cu coapse nu tocmai subţiri. Se poate asorta cu sacouri sau cu cămăşi cambrate ori cu topuri lejere. Dacă aveţi o astfel de siluetă, nu purtaţi niciodată fuste strâmte sau conice, pentru că acestea vor scoate în evidenţă ceea ce vreţi să ascundeţi.

Pantalonii cu talie înaltă camuflează burta
Dacă nu aveţi un abdomen plat şi vreţi să ascundeţi „colăceii”, purtaţi pantaloni cu talie înaltă şi cu pense. Cutele nu trebuie să fie foarte mari, pentru a nu da senzaţia de picioare groase. Pe lungime, cracul pantalonului se poate îngusta uşor, până ce devine drept. Tot pentru a ascunde burtica, purtaţi veste şi bluze lungi, până la jumătatea fundului sau trecute de posterior. Acestea ascund colăceii şi alungesc silueta. Femeile plinuţe sunt avantajate de pantaloni drepţi, nici prea strâmţi, nici prea largi.

Minijupa lungeşte picioarele
Dacă kilogramele sunt concentrate în partea de sus a corpului, iar picioarele sunt suple, puteţi purta fuste scurte pentru a adăuga iluzia optică de înălţime. În funcţie de grosimea piciorului, purtaţi fuste midi sau mini. Ideal ar fi ca acestea să fie plisate sau mai largi spre bază.
Chiar dacă sunteţi plinuţe, nu trebuie să evitaţi hainele cambrate. O bluză sau un sacou de acest fel vor marca talia şi vor da ţinutei dumneavoastră o formă armonioasă. Aveţi grijă însă ca lungimea lor să nu depăşească şoldurile. Cordoanele de la cămăşi, bluze sau rochii trebuie legate lejer, pentru a nu evidenţia colăceii.

Evitaţi dungile orizontale
Dacă vă plac ţesăturile cu dungi, purtaţi-le doar pe cele cu linii verticale, pentru că dau iluzia de talie subţire. În cazul carourilor, sunt indicate cele mici. De asemenea, evitaţi hainele gen „clopot” şi „dulap”, ce au o croială închisă încă de la gât. Astfel de haine adaugă kilograme în plus, în loc să camufleze aşa cum consideră multe femei. Renunţaţi la excesul de detalii: prea mulţi nasturi, buzunare, volane sau catarame. Nu purtaţi sacouri cu pernuţe pentru umeri, pentru că acestea lăţesc spatele.

Optaţi pentru o lenjerie dintr-o bucată
Acest tip de lenjerie intimă, gen corset sau „body”, are avantajul că ascunde denivelările provocate de surplusul de grăsime. Astfel, purtate pe sub o rochie de seară sau pe sub haine subţiri vor da impresia de siluetă zveltă. Evitaţi lenjeria intimă strâmtă, ce iese în relief de sub haine!

Purtaţi o singură culoare

Ţinutele monocrome subţiază în mod evident silueta. Dacă vreţi să combinaţi mai multe culori, este indicat să alegeţi nuanţe din aceeaşi tentă cromatică. Pentru seară, optaţi pentru tonuri de negru, maro, brun, bleumarin sau gri închis. Aceste culori, într-o lumină difuză, vă fac să păreţi mai slabă.