Main menu

header

de Cristina Tache

Când este vorba despre înfrumuseţare şi despre îngrijire, fiecare femeie cunoaşte anumite secrete. Fie că le-au testat pe pielea lor sau le-au aflat de la prietene, aceste trucuri sunt folosite cu încredere. Noi vă propunem câteva astfel de trucuri, care să vă ajute să fiţi frumoase.

Semnele oboselii, şterse într-o secundă
Vreţi să ascundeţi cearcănele provocate de o noapte albă? În loc de fond de ten folosiţi o cremă colorantă. Pentru ochi utilizaţi un creion corector de culoare bej. Acesta va estompa urmele de roşeaţă din jurul ochilor şi va ascunde cearcănele.

Faceţi duşuri scoţiene
Oricât de plăcut ar fi un duş fierbinte dimineaţa, încercaţi să reduceţi temperatura apei cât de mult puteţi. Duşurile scoţiene sunt şi ele foarte utile, pentru că alternarea apei calde cu cea rece întăreşte pielea. Dacă la final veţi aplica şi o cremă hidratantă, vă veţi simţi ca un nou-născut.

Călcâie catifelate, cu piatră ponce
Călcâiele aspre se crapă în timp şi dor. Alegeţi piatra ponce în locul pilei. Cea din urmă face ca pielea pe care o îndepărtaţi să crească la loc şi din în ce în mai groasă. Piatra ponce elimină aceste neplăceri şi lasă pielea catifelată. După ce curăţaţi bine călcâiele, aplicaţi întotdeauna şi o loţiune hidratantă.

Fără farduri ce se strâng pe pleoape!
Un machiaj reuşit şi rezistent este greu de obţinut. Dar nu şi dacă ştiţi câteva secrete. Pentru ca fardul să nu se mai strângă în pliul pleoapelor, aplicaţi înainte o pudră compactă, de la gene până la sprâncene.

Reparaţi defectele
Micile imperfecţiuni ale tenului se acoperă după următoarea regulă: pentru a neutraliza o anumită culoare, folosiţi complementara ei. Cearcănele albăstrui dispar de sub ochi dacă sunt acoperite cu un anticearcăn oranj. Coşurile sunt mascate cu succes de un corector în nuanţe de verde.

Machiaj fixat cu apă
Orice machiaj poate fi împrospătat dacă pulverizaţi puţină apă pe faţă. După ce pulverizaţi, retuşaţi cu atenţie. Întindeţi fondul de ten şi fardul de pleoape. Cea mai indicată în acest caz este apa termală, ce împrospătează tenul şi fixează machiajul.