Main menu

header

de Cristina Tache

Iarna se apropie cu paşi repezi, iar schimbările bruşte de temperatură afectează pielea. Pentru a contracara efectele frigului asupra tenului, putem apela la câteva secrete de îngrijire. Cu cât sunt mai naturale, cu atât mai bine. Iată câteva reţete de măşti faciale, ca să vă fie de folos în acest sezon.

Mierea şi muşeţelul înviorează tenul obosit
Aveţi nevoie de un pumn de flori de muşeţel, 75 ml de lapte, o linguriţă cu miere. Lăsaţi florile de muşeţel în laptele cald timp de 20 de minute, apoi scoateţi-le, adăugaţi mierea şi amestecaţi. Masca astfel obţinută se întinde pe faţă şi se lasă să acţioneze timp de zece minute. Se aplică de două-trei ori pe săptămână, pentru a detensiona tenul obosit şi iritat.

Pătrunjelul şi brânza de vaci alină iritaţiile
Ingredientele necesare sunt: trei linguri cu brânză de vaci şi o legătură de pătrunjel verde, tocat mărunt. Brânza se amestecă bine până capătă consistenţa unei creme, apoi se freacă şi cu pătrunjelul tocat şi se aplică pe faţă şi pe decolteu. Se lasă 30 de minute să acţioneze şi se îndepărtează cu apă călduţă. Acest tratament este un remediu eficient contra inflamaţiilor şi iritaţiilor, dar şi pentru revigorarea pielii obosite.

PH echilibrat cu iaurt
Pentru această mască se folosesc: 75 ml de iaurt, un morcov şi 125 ml de lapte integral. Cu ajutorul unei spatule se întinde iaurtul pe faţă, iar apoi se pun rondelele de morcovi pe pleoape, pomeţi şi frunte. Se menţine până ce se usucă iaurtul, iar apoi se spală cu lapte cald. Această mască vă va lăsa pielea foarte fină şi va echilibra gradul de hidratare a pielii. În plus, betacarotenul din morcovi reduce gradul de descuamare.

Nămolul, contra impurităţilor
Masca se prepară din două linguri cu nămol, 20 g de flori de portocal, o linguriţă cu ulei de migdale. Se amestecă toate ingredientele, se omogenizează, iar pasta obţinută se aplică pe ten. Deasupra se pune o compresă caldă şi umedă. Se îndepărtează după o jumătate de oră. Acest tratament curăţă în profunzime impurităţile şi vindecă inflamaţiile.

Nu uitaţi!

Înainte de aplicarea oricărei măşti, tenul trebuie să fie bine curăţat cu o loţiune demachiantă. Astfel, substanţele conţinute în ingredientele folosite vor fi mai bine absorbite de piele. Măştile faciale se aplică pe frunte, nas, obraji şi bărbie, ocolind zona ochilor şi a buzelor, deoarece acestea sunt mult mai sensibile şi au nevoie de tratamente speciale.