Main menu

header

960 5 2de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Stilul de machiaj natural, care domină de o vreme tendințele, a inclus până recent buze contrastante, ca „cherry cola”, sau tonuri aurii, de dovleac. Cel mai nou trend în materie este varianta de buze „latex”, un plus de îndrăzneală pe un fundal natural.

Finisaj semănător lacului

960 5 3Buzele „latex” sunt, fără îndoială, lucioase. Practic, trendul impune o strălucire maximă, pentru un zâmbet seducător. Concret, indiferent de nuanța de ruj aleasă sau de preferințele de make-up ale fiecărei persoane, finisajul este asemănător lacului. Ideea acestui trend în răspândire fulgerătoare este de a recrea efectul de opulență al latexului folosind produse foarte specifice, inclusiv luciul, care revine în forță după domnia nuanțelor naturale adoptate după pandemie. Odată cu apropierea sezonului de Sărbători, tendința este de așteptat să se amplifice, consideră specialiștii în make-up. De altfel, brandurile de frumusețe alimentează tendința prin crearea unor astfel de produse pentru buze. Linia de machiaj a lui Lady Gaga, „Haus Labs”, vinde masiv rujul lichid Atomic Shake Long Lasting, cu strălucire reflectorizantă și culoare somptuoasă, plus un așa-numit „scut strălucitor”, de final, un luciu rezistent la transfer.

Exfoliant-contur-ruj-luciu

Buzele „latex” denotă, în esență, extravaganță și îndrăzneală. Practic, totul este despre strălucire ultraînaltă și despre a oferi buzelor un finisaj deopotrivă remarcabil și „delicios”, cu o doză bună de luciu de buze. Potrivit experților, există câteva trucuri simple pentru o reușită deplină: se folosește în prealabil un exfoliant, care să netezească buzele perfect și să elimine pielea moartă („absolut esențial”, după cum punctează Sarah Tanno, Global Artistry Director la „Haus Labs”), după care se trasează conturul, puternic, cu creionul de buze folosit de obicei, se aplică rujul preferat și se încheie cu un strat de luciu transparent sau unul în aceeași nuanță ca rujul, pentru un efect și mai pregnant. Un alt truc recomandat de experți este uscarea temeinică a buzelor după exfoliere. Trendul „latex” a fost deja adoptat de celebrități precum Salma Hayek, Kerry Washington, Dove Cameron, Lori Harvey, Dua Lipa, Gigi Hadid sau Kendall Jenner, fiind etalat în prezentările brandurilor de lux.

Hashtag-ul #latexlips a strâns deja peste 18 milioane de vizualizări, reflectând entuziasmul tinerei generații pentru această estetică