Main menu

header

de Cătălina Rafailă

Toate femeile îşi doresc să arate senzaţional, să atragă privirile şi să stârnească interesul celor prezenţi oriunde s-ar afla, în special dacă este vorba despre o petrecere sau despre un eveniment important. Ce să facă însă atunci când timpul nu le permite să dea o fugă la coafeza preferată şi trebuie să arate uluitor în 15 minute?!

Faceţi-vă o trusă completă
Când spunem produse adecvate, nu ne referim la cele profesionale, deşi ar fi grozav ca în trusa cu produse destinate părului să deţineţi aşa ceva. Iată, aşadar, de ce avem nevoie: un pieptene de tapat, o perie electrică, o placă de întins părul, un ondulator, un fixativ puternic, o ceară de păr, o spumă de păr, un spray pentru strălucire, câteva clame şi accesorii.

Asortaţi coafura cu stilul rochiei!
Dacă vă aflaţi într-o încurcătură şi trebuie să deveniţi în 15 minute o femeie superelegantă, cu o coafură pe măsură, aveţi nevoie de idei. Trebuie să luaţi în considerare faptul că timpul în acest caz este extraordinar de scurt, aşa că nici nu vă puteţi gândi la vreun coc complicat sau la nişte bucle elaborate. Gândiţi-vă mai întâi la ceva ce se poate asorta cu stilul rochiei, apoi luaţi în considerare lungimea părului şi priceperea dumneavoastră.

Bucle pline de romantism
Să zicem că aţi stabilit că v-ar sta bine cu bucle lejere şi că întâlnirea la care veţi participa este, de fapt, o cină în doi. Buclele sunt uşor de realizat, mai ales dacă aveţi părul des, de o lungime medie. Începeţi întregul proces de modelare a părului trecând peria electrică prin el, ca să eliminaţi firele rebele, apoi faceţi câteva onduleuri cu ondulatorul de păr, având grijă să fie cât mai lejere.
După ce aţi terminat cu buclele, daţi cu puţină spumă modelantă pe păr, ca nu cumva să îşi piardă volumul şi apoi cu un spray de strălucire, doar la suprafaţă.

Se poartă drept şi strălucitor
Dacă sunteţi adepta trendurilor şi nu vreţi ceva mai special, vă puteţi îndrepta părul, astfel încât să stea natural, dar să aibă o strălucire aparte. Pentru un păr ca acela pe care-l vedeţi în reclame, întâi uscaţi-l cu un foehn, fără a-l încurca prea mult. După uscare, încălziţi placa de păr şi prindeţi părul cu clame în şuvite mai late, cât mai sus posibil. Întindeţi cu placa fiecare şuviţă, desprinzându-le rând pe rând. După ce aţi  terminat cu îndreptatul părului, folosiţi o ceară de păr rezistentă, trecând degetele îmbibate de ceară prin păr, uşor. După ce aţi terminat, pulverizaţi şi puţin spray pentru strălucire.

Clasicul coc, reinventat
Vorbim aici despre unul dintre cocurile clasice, realizat într-o manieră diferită, modern şi adaptat femeilor conştiente de frumuseţea lor. Datorită părului ridicat în faţă, această coafură alungeşte faţa şi evidenţiază trăsăturile, mai ales expresivitatea ochilor. Pentru început aplicaţi spuma modelatoare ţinând capul în jos. Partea din faţă a părului (cu breton, dacă aveţi) tapaţi-o puţin cu pieptenele pentru tapat şi tot cu acesta pieptănaţi tot părul spre spate, doar pe la suprafaţă. Faceţi o cărare în spate, apucaţi părul dintr-o parte şi răsuciţi-l cu vârfurile spre interior, şi apoi fixaţi cu câteva clame subtile. Procedaţi la fel şi cu partea ce a rămas.
După ce aţi reuşit să construiţi coafura propriu-zisă, mai trebuie doar să o definitivaţi, pulverizând fixativ şi apoi spray pentru strălucire. Dacă vreţi un aspect mai neconvenţional, puteţi încerca să scoateţi câteva şuviţe din părţi cu coada subţire a unui pieptene.

Pentru a-i da strălucire părului, pulverizaţi-l cu puţin spray