Main menu

header

de Cristina Tache

O femeie mignonă, îmbrăcată în haine nepotrivite, poate părea şi mai scundă decât este în realitate. Chiar dacă nu o să aveţi niciodată picioare ca ale Claudiei Schiffer, puteţi să păreţi mai înaltă dacă recurgeţi la  câteva trucuri vestimentare. Iată care sunt detaliile de care trebuie să ţineţi cont.

Purtaţi pantaloni evazaţi
Pentru a da senzaţia de picioare mai lungi, alegeţi pantofi, ciorapi şi pantaloni în aceeaşi culoare. În ceea ce priveşte forma, optaţi pentru pantaloni cu talie joasă şi evazaţi pe picior. Evitaţi să îmbrăcaţi modelul capri, pentru că aceştia au un efect vizual devastator pentru o siluetă mignonă - „taie” pur şi simplu picioarele. De asemenea, nu sunt potriviţi nici pantalonii cu talie înaltă.

Subliniaţi forma taliei
Topurile strânse la bust şi evazate pe corp nu sunt cele mai potrivite pentru o siluetă mignonă. Un tricou simplu va sublinia, în schimb, spatele, compensând picioarele scurte. Ideea de bază este să evidenţiaţi talia, fără a scoate în evidenţă lungimea redusă a picioarelor. O cămaşă cu umerii uşor bufanţi poate fi o alegere potrivită, pentru că va atrage atenţia de la ceea ce vreţi să ascundeţi.

Aruncaţi hainele mulate
Renunţaţi la rochiile şi fustele strânse pe posterior. În cazul persoanelor cu picioare scurte, o astfel de haină va da impresia de kilograme în plus. Atunci când purtaţi rochii sau fuste, trebuie să vă concentraţi pe talie. O rochie diafană este  perfectă pentru o siluetă mignonă. De asemenea, nu trebuie să uitaţi de regula monocromatică: rochia, dresurile şi pantofii să fie de aceeaşi culoare. Fustele potrivite sunt cele cu model cloş, cu o palmă deasupra genunchiului. Pentru costume este indicat să combinaţi dimensiunile: la un sacou mai lung, purtaţi o fustă mai scurtă şi invers.

Pont! O femeie mignonă va fi întotdeauna avantajată de tocuri. Aşa că obişnuiţi-vă să purtaţi pantofi cât mai înalţi, care să dea o formă frumoasă piciorului, dar să adauge şi câţiva centimentri înălţimii dumneavoastră.