Main menu

header

de Cătălina Rafailă

Diamantul şi perlele sunt doar două dintre ingredientele de succes ale unor preţioase  produse cosmetice de top, ce sunt destinate utilizării zilnice şi pot face un ten cu probleme să arate spectaculos.

Diamantul, prietenul veşnic
Celebra zicală „diamantul este cel mai bun prieten al unei femei” nu se dezice nici de această dată. În afară de strălucirea extraordinară neşlefuită pe care acesta o afişează pe mâna unei femei, diamantul are proprietatea de a întineri şi regenera celulele. De aceea, multe dintre companiile internaţionale de cosmetice au adoptat pulberea de diamant şi au transformat-o în produse preţioase, dorite de toate femeile de pe glob. Până la urmă, ce femeie nu şi-ar dori să testeze măcar unul dintre aceste produse? Diamantul este constituit 100% din carbon, iar praful de diamant, în combinaţie cu diferite substanţe (enzime, esenţe hidratante şi emoliente), încetineşte procesul de îmbătrânire, decongestionează pielea, favorizează eliminarea toxinelor şi îmbunătăţeşte oxigenarea celulelor. Pe lângă efectele hidratante şi tonifiante oferite tenului, pulberea de diamant este folosită şi în industria manichiurii. În saloanele de lux se utilizează un tratament care îmbunătăţeşte nivelul de hidratare şi rezistenţa unghiilor. O altă metodă care ajută la prevenirea exfolierii şi fisurării unghiilor, împiedicând îngălbenirea acestora, constă în aplicarea unei soluţii ce conţine microparticule de diamant şi care se foloseşte la finalul manichiurii.

Perlele oferă străluciri preţioase
Praful de perle este cunoscut din timpuri îndepărtate, fiind folosit de femeile din China ca remediu pentru albirea şi iluminarea pielii. Studii ştiinţifice au dovedit ulterior că această bijuterie cosmetică conţine mai mult de 16 aminoacizi şi o cantitate concentrată de calciu. Unele ingrediente din perle activează keratinocitele din piele, ce au rolul de a stimula diviziunea celulară. Cosmeticele pe bază de perle sunt cunoscute pentru aspectul sănătos şi strălucitor pe care îl conferă tenului şi pentru lupta lor împotriva ridurilor. Produsele obţinute din perle rare sunt rapid absorbite de celulele epidermei, mărindu-le vitalitatea. După o utilizare regulată pielea devine vizibil mai moale, albă şi mătăsoasă.

Catifelare de argint
Niciun agent patogen nu poate supravieţui într-un produs în care există argint, chiar şi în cantităţi infime. Acest metal paralizează acele enzime pe care bacteriile, ciupercile şi viruşii le utilizează în metabolismul lor. Această descoperire stă la baza produselor cosmetice cu particule de argint, realizate de marile companii. Acestea au lansat pe piaţă loţiuni tonice, care alungă impurităţile şi curăţă pielea în profunzime, lăsându-o mată. Pentru femeile cu tenul matur au fost create creme intensiv hidratante, argintul având proprietăţi antiîmbătrânire, reducând atât liniile fine de expresie, cât şi ridurile adânci din jurul ochilor sau al buzelor. De asemenea, există şi demachiante pe bază de argint, cunoscute ca fiind cele mai bune produse, datorită proprietăţilor regeneratoare asupra ţesuturilor.