Main menu

header

de Ana-Maria Cocea

Când pronunţi numele Andreei Raicu te gândeşti la stil, frumuseţe, eleganţă. Printre filmările epuizante pentru serialul „Efect 30”, Andreea Raicu nu îşi permite să neglijeze prea mult sportul, care o face să arate precum o adolescentă. Dacă, în concepţia unora, consumul de legume şi sportul epuizează trupul, ei bine, Andreea are argumente solide în a dărâma acest mit. De câteva luni a devenit vegetariană şi se simte mai energică decât a fost vreodată!

„Am fost adepta dietelor disociate”
- Ai devenit vegetariană de aproximativ opt luni. Cum te simţi?
- Am observat că mă simt mai plină de energie şi de vitalitate. Atunci când consumam carne, de pui de cele mai multe ori, oboseam mai des, nu aveam acelaşi elan pe care îl am acum. Mai consum uneori produse de origine animală (lapte, ouă, brânzeturi). Observ schimbări semnificative, pentru că sunt mai plină de viaţă, iar fructele şi legumele chiar fac pielea frumoasă! Nu este un mit acest lucru.

- La 32 de ani ai o talie de viespe. Eşti adepta dietelor?
- Am fost adepta dietelor disociate. Când observam că pun două-trei kilograme pe mine, imediat ţineam un regim disociat. Mai exact, într-o zi consumam carne de pui, într-una orez, în alta legume… Nu pot să spun că era un mod sănătos de viaţă, însă la mine a avut efectul scontat. Pierdeam rapid două kilograme, ceea ce îmi aducea mulţumirea de sine. Acum nu mai ţin absolut nicio dietă, mai ales că în ultimele două luni am muncit şi 12 ore pe zi. Am mâncat diferite salate, crudităţi, brânzeturi. Însă niciodată nu îmi traumatizam organismul cu înfometarea.

- Aspectul tău fizic este ereditar sau faci eforturi mari pentru a te întreţine?
- Sunt un om norocos. L-aş mânia pe Dumnezeu dacă aş spune că am ghinion sau că fac eforturi supraomeneşti pentru a mă menţine în formă la cei 32 de ani pe care îi am. Într-adevăr, nu sunt delăsătoare, alerg, merg la sală ori de câte ori timpul îmi permite, sunt o femeie care are grijă de ea.

„Sportul mă eliberează de stres”

- Eşti dependentă de mişcare. Ce sport practici?
- Acum alerg pe bandă. Am o bandă acasă, îmi pun muzică şi… alerg. Uneori o oră, uneori o jumătate de oră, în funcţie de dispoziţie, de starea de spirit sau de cât de obosită sunt. Am noroc că organismul e bun, corpul meu răspunde repede la orice tip de efort. Mai practic şi Tae Bo. Este un sport nemaipomenit. Dacă doriţi să vă tonifiaţi rapid, vi-l recomand, pentru că lucrează foarte bine toate grupele de muşchi. În plus, combinarea artelor marţiale cu sportul te face să te concentrezi mai mult şi astfel nu ajungi să te plictiseşti prea repede.

- Cât de important este sportul pentru tine?
- Sportul este extrem de important. Orice dietă am ţine, tot nu ne conferă coapse ferme sau abdomen tonifiat. Pe mine, sportul mă eliberează de stres, îmi menţine tonusul mental bun, mă ajută să mă păstrez în formă nu numai fizic, ci şi psihic.

- Întrebarea care ţi se pune foarte des şi care nu îţi face o deosebită plăcere este… dacă ai vreo operaţie estetică?
- Mda… S-au scris multe chestii despre mine, încât mi-e atât de urât să afirm sau să infirm ceva… Buzele sunt ale mele şi pot spune că, atunci când eram mică, eram foarte slabă şi frustrată pentru că am buzele prea mari şi picioarele prea subţiri. În fine, nu vreau să continuu subiectul operaţii estetice, pentru că pur şi simplu nu are rost.

Fructe de mare „stinse” cu vin alb

- Ce mâncăruri preferi?
- Îmi plac foarte mult orezul, mâncărurile pe bază de soia şi fructele de mare. Eu nu prea am timp să gătesc, însă uneori mai prepar fructe de mare. Se decongelează, se pun în tigaie după ce uleiul de măsline este încins. După 10-15 minute se adaugă sare, mirodenii şi se sting cu puţin vin alb. Un deliciu foarte simplu de preparat!

Actriţă în serialul „Efect 30”

Andreea Raicu, Ana-Maria Lazăr, Adriana Butoi şi Mihaela Mihăescu sunt cele patru personaje ale noului serial de televiziune „Efect 30”, ce a început să fie difuzat de Prima TV în fiecare duminică, începând cu ora 22:00. Andreea Raicu, care poartă numele Andreea Zăbavă în film, joacă rolul unui beauty-editor. Personajul prezintă povestea femeilor care trec pragul vârstei de 30 de ani şi îşi pun întrebarea: „Este cariera mai importantă decât iubirea?”. „Mulţi ar spune că independenţa înseamnă şi o casă goală în care trebuie să te întorci în fiecare seară. Aşa să fie? Printre întâlniri cu fetele şi nopţi petrecute în redacţie, Andreea caută răspunsuri la aceste întrebări. Ah, dar dacă dorinţa sa de independenţă nu este decât o criză a vârstei de 30 de ani?”, mărturiseşte vedeta pe blogul personal.