Main menu

header

de Cristina Tache

Unghiile puternice şi frumoase sunt un atu pentru oricare femeie. Deşi pare greu de crezut, ele pot fi „educate” să devină aşa cum vi le doriţi: să nu se mai rupă, să nu se mai îngălbenească sau să fie mai puternice. Toate aceste lucruri pot şi obţinute dacă le acordaţi puţin mai multă atenţie şi le daţi ceea ce au nevoie: măşti, unguente şi băi. Iată cum puteţi reda frumuseţea şi sănătatea unghiilor dumneavoastră în câţiva paşi:

Baie cu sare şi cu iod
Aveţi nevoie de o linguriţă cu sare şi trei-patru picături de iod. Într-un pahar cu apă dizolvaţi sarea, apoi adăugaţi iodul. Ţineţi degetele în soluţia obţinută timp de 15-20 de minute. Repetaţi tratamentul de două-trei ori pe săptămână.

Ceară naturală împotriva exfolierii
Pentru acest tratament nu aveţi nevoie decât de puţină ceară naturală de albine şi răbdare. Topiţi un bulgăre mic de ceară deasupra unei băi de apă fierbinte. Puneţi degetele în amestec, şi apoi imediat în apă rece. Unghiile vor fi acoperite de un strat de ceară natural, ce trebuie menţinut peste noapte, acoperind mâinile cu mănuşi din bumbac. Folosiţi tratamentul de două ori pe săptămână, timp de trei săptămâni, iar unghiile dumneavoastră nu se vor mai exfolia.

Ierburi pentru hidratare
Preparaţi o mixtură dintr-o lingură cu muşeţel şi una cu rădăcină de brusture într-o cană cu apă fierbinte. Scufundaţi degetele în infuzia rezultată şi menţineţi timp de zece minute. Faceţi tratamentul o dată pe săptămână, pentru a hidrata unghiile şi cuticulele.

Masaj de întărire
Pentru a reda vigoarea unghiilor casante preparaţi un amestec de vitaminele A şi E (câteva picături din fiecare). Cu această soluţie masaţi fiecare unghie în parte în fiecare seară înainte de culcare, timp de două săptămâni. La finalul tratamentului veţi observa că unghiile dumneavoastră nu se mai rup atât de uşor.