Main menu

header

de Elena Şerban

Dacă până acum occidentalii se arătau deosebit de înfricoşaţi de tot ce avea legătură cu Dracula, se pare că, între timp, lucrurile s-au schimbat. Mai nou, la o clinică din Londra, medicul estetician francez Daniel Sister a pus la punct „Terapia Dracula”. Aceasta constă în injectarea în muşchii feţei a unui ser extras din sângele pacientului, îmbogăţit cu vitamine şi aminoacizi.

Stimulează refacerea ADN-ului celular
Conform presei britanice, „Terapia Dracula”, ce se numeşte ştiinţific S3 (Stimulated Self Serum Therapy), este considerată cea mai „fierbinte” noutate din domeniul tratamentelor cosmetice împotriva îmbătrânirii. Medicul recoltează o cantitate mică din sângele pacientului (o fiolă), separând apoi celulele roşii de ser şi de trombocite. După ce sunt adăugate vitamine şi aminoacizi, acest ser îmbogăţit este reinjectat în muşchii feţei. În opinia medicului Daniel Sister, noul ser stimulează refacerea ADN-ului celular, vindecă cicatricele şi face să întinerească pe cale naturală pielea uscată, ridată şi lipsită de strălucire, fără a avea nevoie de substanţe chimice sau de proceduri cosmetice dureroase, precum intervenţiile locale cu laser sau peeling facial.

500 de lire şedinţa!
Deşi este o idee inovatoare în domeniul cosmeticii faciale, medicii stomatologi au folosit deja „propriul” ser al pacienţilor în tratamentele de reconstrucţie a gingiilor, ajutându-le astfel să se regenereze. Un alt studiu american recent a sugerat faptul că prin injectarea unui anumit ser bogat în trombocite se poate obţine o recuperare mai rapidă a rupturilor de muşchi suferite de sportivi. Acest ser este îmbogăţit cu diverşi factori de creştere şi cu proteine naturale ce vindecă diversele afecţiuni sau răni din organism. Medicul francez a decis să combine terapia serului îmbogăţit cu trombocite, ce constă în injecţii subcutanate în zonele de ţesut moale îmbătrânit, cu tradiţionala „mezoterapie”, ce constă în injectarea mai multor doze mici de vitamine şi de minerale în straturile superficiale ale pielii. O şedinţă de „Terapia lui Dracula” costă 500 de lire sterline.