Main menu

header

de Cristina Tache

Albirea părului din perioada tinereţii este o problemă ce apare tot mai frecvent în zilele noastre. Cu ea se confruntă chiar şi persoanele abia trecute de 20 de ani! Cauzele sunt multiple şi printre ele se numără climatul, moştenirea genetică, dar şi calitatea vieţii. Iată care sunt soluţiile pentru stoparea albirii părului.

Modul de viaţă afectează podoaba capilară
Majoritatea oamenilor se spală pe cap zilnic, lucru care nu este benefic pentru părul lor. Chimicalele dure fac părul vulnerabil la albire. Acest efect poate fi contracarat prin folosirea unui şampon blând şi prin spălarea mai rară. Vopsirea frecventă, permanentarea sau întinderea părului pot duce, de asemenea, la grizonare, deoarece supun părul unui stres constant. Pentru a diminua aceste efecte, folosiţi cât mai rar uscătorul de păr, dar şi alte produse pentru îngrijirea şi aranjarea podoabei capilare.

Stresul, principalul vinovat
Ultimele cercetări în domeniu au indicat faptul că stresul şi tensiunile sunt cauzele principale ale grizonării premature şi deteriorării părului înainte de vreme. De asemenea, o dietă nesănătoasă poate duce la albirea timpurie. Carenţele de vitamina B12, zinc şi cupru sunt adesea vinovate. Alte cauze, independente de stilul de viaţă, sunt hipertiroidia şi moştenirea genetică. În mare măsură, albirea prematură a părului poate fi prevenită cu ajutorul unui mod de viaţă sănătos, fără stres şi cu o alimentaţie echilibrată.

Mască revigorantă

Un bun tratament pentru hrănirea părului afectat de produse chimice este masca cu ulei de măsline. Aplicaţi de două ori pe săptămână uleiul pe toată lungimea părului şi masaţi scalpul. Astfel veţi îmbunătăţi circulaţia sangvină şi veţi stimula creşterea sănătoasă a părului.