Main menu

header

de Ana Trifan

Ca să intre în pielea agentului CIA pe care l-a interpretat în filmul „Syriana”, George Clooney a trebuit să pună pe el... grăsime. Aşa că a apelat la sfaturile prietenei sale, actriţa Renée Zellweger, trecută şi ea prin ale îngrăşatului pentru rolul Bridget Jones.

S-a îngrăşat 14 kg consumând bere
După ce a „câştigat” 14 kg mâncând din belşug paste şi dulciuri, pe care le „stropea” cu câteva halbe cu bere, George Clooney a obţinut un personaj de Oscar. Dar şi o siluetă de grăsuţ, care i-a adus probleme la coloană. Aşa că după film s-a pus pe slăbit. Şi a făcut-o atât de mult, încât, după ce a fost surprins de fotografi îmbrăcat doar într-un şort, pe plajă, publicul a început să se întrebe dacă nu cumva Clooney are vreo boală gravă, a apelat la liposucţie sau suferă de anorexie. Rotunjorul agent CIA din Syrian ajunsese o umbră, mai mult piele şi oase decât muşchi.
Când câţiva ziarişti indiscreţi l-au întrebat cum de a slăbit atât de mult, Clooney nu s-a putut abţine să nu le declare maliţios că silueta sa se datorează consumului de alcool şi de droguri. Actorul a revenit însă asupra afirmaţiei şi le-a spus jurnaliştilor de la Daily Mail că sportul şi o dietă adecvată l-au făcut să piardă kilogramele şi că sub nicio formă nu este bolnav.

A urmat o dietă cu număr mic de carbohidraţi
Fermecătorul Clooney e un romantic dacă e să ne luăm după tipurile de exerciţii fizice la care apelează pentru siluetă. Dacă o bună parte dintre frumoşii Hollywoodului îşi modelează corpul în sălile de fitness, trăgând de „fiare”, Clooney a declarat că a apelat la şedinţe de aerobic, a dansat mult, a făcut yoga şi „jazz-ercise” (un fel de aerobic pe muzică jazz). Ca să scape de kilogramele excedentare, actorul a trecut pe o dietă cu un număr mic de carbohidraţi. Pentru că îi place să mănânce bine, Clooney nu a mers pe mâna alimentelor „fără grăsime”. O regulă lăudată de nuriţionişti, pentru că peştele, uleiul de măsline sau fructele de avocado aduc în organism grăsimi „bune”. Carbohidraţii nu i-a mai luat din paste, ci din legume şi din fructe proaspete. A avut de asemenea grijă să consume la cină alimente cu un conţinut proteic ridicat (peşte, dar şi nuci, alune, seminţe), ceea ce i-a ajutat foarte mult şi sistemul muscular, astfel că admiratoarele s-au putut bucura din nou de înfăţişarea care a făcut ca George Clooney să fie declarat cel mai sexy bărbat al planetei.