Main menu

header

de Cristina Tache

Evazaţi, strâmţi, capri sau drepţi? Să alegeţi pantalonii perfecţi pentru silueta dumneavoastră se poate dovedi o adevărată provocare. Vă propunem câteva sfaturi utile care să vă fie de ajutor în găsirea variantei potrivite.

Liniile clasice subţiază silueta
Pantalonii cu partea din faţă dreaptă, uşor evazaţi reprezintă întotdeauna o alegere potrivită pentru orice tip de siluetă. Puteţi purta un model clasic de pantaloni în combinaţie cu o cămaşă plisată în zona bustului sau cu o bluză foarte feminină, pentru un plus de eleganţă. Optaţi pentru un material din lână de calitate, pentru a ascunde zonele cu probleme. Atunci când cumpăraţi pantaloni clasici, fiţi atente ca aceştia să pice drept pe picior şi să nu se muleze pe coapse.

Modelul evazat, perfect pentru formele rubensiene
Modelul larg la bază poate fi folosit în combinaţii variate. Profitaţi de pantalonii evazaţi pentru a camufla siluetele voluptoase, volumul de jos creând un echilibru perfect între coapse şi posterior. Mignonele trebuie să evite pantalonii evazaţi, în special pe cei cu talia joasă.

Pantalonii strâmţi, numai pentru silfide
O pereche potrivită de pantaloni strâmţi poate avea un impact extraordinar asupra ţinutei dumneavoastră. Purtaţi-i cu o bluză supradimensionată sau cu o jachetă lungă. Dacă totuşi nu aveţi forme tocmai perfecte, evitaţi acest model, pentru că nu veţi face altceva decât să scoateţi în evidenţă defectele. Pantalonii strâmţi arată bine pe o siluetă subţire.

Capri vă conferă o atitudine modernă
Mai moderni decât cei scurţi şi mai relaxaţi decât cei clasici, pantalonii capri sunt pretenţioşi, dar conferă o atitudine chic. Asortaţi-i cu un top drapat sau cu o jachetă scurtă. O pereche de pantaloni capri, uşor strâmţi şi dreapţi avantajează majoritatea siluetelor. Mignonele trebuie să tivuiască pantalonii exact sub gambă şi să nu uite de pantofii cu toc, ce alungesc picioarele.