Main menu

header

de Cristina Tache

Organismul unei femei însărcinate suferă anumite modificări. Nici părul nu face excepţie de la ele. Însă, în această perioadă, viitoarele mămici trebuie să fie mult mai atente la produsele de îngrijire pe care le folosesc, pentru a nu pune în pericol sănătatea bebeluşului. Unele femei se confruntă cu căderea părului, altele, cu aspectul tern şi cu pierderea vitalităţii podoabei capilare. Pentru a vă menţine părul sănătos în perioada sarcinii, urmaţi câteva sfaturi.

Vopsiţi-vă cu ajutorul plantelor
În primul trimestru al sarcinii trebuie evitate procesele chimice. Mirosul puternic al substanţelor conţinute de unele produse poate cauza greţuri, iar atunci când acestea pătrund în piele şi în fluxul sangvin, ele pot provoca probleme de sănătate. Pentru a vă schimba culoarea părului puteţi încerca o vopsea naturală pentru nuanţe roşiatice, rozmarin şi salvie pentru a închide la culoare părul şaten, zeamă de lămâie pentru a deschide blondul. Rezultatele nu sunt la fel de eficiente ca acelea obţinute după o vizită la salon, dar merită încercat, pentru a evita alte neplăceri.

Evitaţi ondulatorul sau placa de întins!
În timpul sarcinii nu trebuie să vă stresaţi sau să vă faceţi tot felul de griji minore. Adoptaţi o tunsoare care să fie uşor de întreţinut. Uscaţi părul în mod natural şi evitaţi ondulatorul sau placa de întins.
Folosiţi măşti pentru păr din fructe sau legume proaspete, amestecate cu uleiuri esenţiale şi miere. Bananele, pepenele galben, avocado sunt cele mai recomandate fructe pentru obţinerea unor măşti hrănitoare.

Relaxaţi-vă cu uleiuri calde
Tratamentele cu uleiuri esenţiale sunt o metodă eficientă pentru îngrijirea părului uscat în perioada sarcinii, în timp ce vă relaxaţi în cadă. Puteţi opta pentru produse din comerţ sau să preparaţi acasă amestecuri de ulei natural de jojoba sau migdale cu ulei de măsline extravirgin. Soluţia se încălzeşte puţin, iar apoi se aplică pe părul umed. Un tratament pe săptămână este suficient pentru a vă menţine părul sănătos.