Main menu

header

de Cristina Tache

Pentru a ne păstra frumuseţea şi tinereţea, alegem tot felul de produse scumpe şi sofisticate, în speranţa unor efecte rapide şi de durată. Însă, secretul unei îngrijiri eficiente nu este ascuns în grosimea portofelului, ci poate fi la îndemâna oricui. Iată câteva sfaturi simple, uşor de reţinut şi de aplicat.

Portocale pentru prospeţimea feţei
Dacă aveţi un ten gras şi excesul de sebum vă dă bătăi de cap, încercaţi o mască pe bază de portocale. Nu trebuie să preparaţi vreo reţetă elaborată, ci doar să desfaceţi fructul şi să aplicaţi pe faţă câteva felii. După câteva minute, masaţi uşor tenul. Clătiţi cu apă şi veţi simţi diferenţa. Puteţi repeta acest truc de două-trei ori pe săptămână.

Grepfrutul revigorează
Pielea dumneavoastră se resimte după o zi lungă şi obositoare? Nicio problemă. O veţi revigora rapid cu miere şi grepfrut. Descojiţi fructul, zdrobiţi-l bine şi amestecaţi-l cu o lingură cu miere. Aplicaţi masca pe faţă şi pe gât, menţineţi 20 de minute, iar apoi clătiţi cu apă rece.

Ochi strălucitori cu miere
Se spune că ochii sunt oglinda sufletului. Însă, chiar dacă în interior sunteţi fericite, ochii dumneavoastră pot părea obosiţi, din cauza stresului de zi cu zi. Pentru a avea privirea mereu limpede, dar şi pielea mai luminoasă, beţi în fiecare dimineaţă un pahar cu apă în care amestecaţi o lingură cu miere şi una cu oţet de mere.

Hidratarea coatelor cu ulei de măsline
Deşi puţine femei acordă atenţie coatelor, acestea au nevoie de hidratare şi de exfoliere. Pielea din această zonă este solicitată şi, fără o îngrijire corespunzătoare, devine aspră şi se crapă. O soluţie eficientă este curăţarea coatelor cu zeamă de lămâie. Stoarceţi un fruct şi cu sucul rezultat masaţi coatele. Apoi frecaţi cu ulei de măsline şi clătiţi cu apă caldă. La final aplicaţi o cremă puternic hidratantă.