Main menu

header

    Înainte să plecaţi la mare sau la munte trebuie să vă pregătiţi o trusă de vacanţă, pentru a vă bucura de soare şi pentru a evita orice neplăcere cauzată de acesta. Iată ce nu trebuie să lipsească din trusa de vacanţă. 

Loţiunea cu factor de protecţie
     La plajă nu trebuie să uitaţi de loţiunile cu factor de protecţie. Alegeţi produsele în funcţie de tipul de piele. Dacă nu v-aţi expus la soare înainte de concediu folosiţi o loţiune cu factor de protecţie cel puţin 30. Treptat, puteţi ajunge la factorul 15. Nu uitaţi nici de zonele sensibile, precum nasul, pleoapele, aluniţele şi buzele, care au nevoie de produse speciale şi de îngrijire specială. 

Crema hidratantă
    În trusa de vacanţă aveţi grijă să existe măcar o cremă pentru hidratare. Aplicată după plajă, aceasta are rolul de a hrăni pielea şi de a preveni uscarea ei. Astfel, la întoarcerea din concediu veţi avea o piele frumos bronzată, dar şi catifelată şi suplă. Balsamul pentru buze este şi el important pentru a evita uscarea buzelor.  
Gelul de duş revigorant  
Pentru perioada verii, ideal este un gel de duş cu efect răcoritor. Există în comerţ variante pentru toate tipurile de piele. Nu trebuie decât să îl cumpăraţi pe cel potrivit dumneavoastră. 

Şamponul degresant
    Un astfel de şampon este util mai ales pentru vacanţele la mare. Fiind foarte cald, părul se va îngrăşa mai repede, iar apa mării şi nisipul vor avea un efect negativ asupra podoabei capilare. Aşadar, nu plecaţi în vacanţă fără un şampon degresant şi un balsam de păr cu efect nutritiv.  
Machiajul la plajă
    Este bine să uitaţi de farduri atunci când vă expuneţi la soare. Dacă totuşi insistaţi să arătaţi perfect chiar şi după ce aţi intrat în apă, folosiţi un rimel rezistent la apă. 

Geanta specială
Pentru toate produsele enumerate mai sus aveţi nevoie de o geantă în care să le împachetaţi. Alegeţi o trusă specială pentru cosmetice, destul de încăpătoare, preferabil din material termoizolant, în care fiecare produs să stea aşezat în picioare.  
Cristina Tache


 Important! Nu vă vopsiţi părul înainte să plecaţi în vacanţă. Soarele şi apa mării afectează culoarea părului şi o poate schimba radical. Folosiţi protecţie pentru păr, incluzând în trusa de vacanţă o mască hrănitoare sau măcar un spray cu efect revitalizant.