Main menu

header

de Claudia Stan

În sezonul rece, podoaba capilară are mult de suferit din cauza frigului, de aceea Mihnea Marinaş, stilistul preferat al multor vedete, ne va da câteva ponturi pentru a avea coafuri cât mai reuşite, mai ales de Sărbători. Începând de la sfaturi de îngrijire simple şi până la noile tendinţe de aranjare a părului, stilistul ne sfătuieşte cum să fim cât mai cochete cu minimum de efort.

Frigul deteriorează părul
Cu siguranţă multe dintre dumneavoastră vă întrebaţi cum aţi putea să vă regeneraţi părul în anotimpul rece, când este agresat mai mult decât oricând. În primul rând, este bine să ştiţi că ritualurile zilnice şi săptămânale de îngrijire trebuie să fie în permanenţă adaptate schimbărilor de temperatură. Astfel, pe timpul iernii, podoaba capilară trebuie să facă faţă frigului, vântului puternic, umidităţii, căldurii artificiale şi schimbărilor bruşte de temperatură, din cauza cărora părul are tendinţa să devină tern, uscat, lipsit de strălucire şi fragil.

„Şampoanele puternice estompează culoarea”
- Cum păstrăm culoarea părului vopsit, strălucirea şi volumul acestuia?
- În primul rând, trebuie să ştiţi care sunt inamicii părului vopsit şi să încercaţi să vă feriţi de ei. Inevitabilul se produce de cele mai multe ori destul de simplu. De exemplu, apa curăţă vopseaua, dar spălatul capului este o necesitate. De asemenea, se ştie că vântul şi frigul fragilizează firul de păr. Apa umflă fibra capilară şi favorizează apariţia pigmenţilor, calcarul din apă se lipeşte de păr şi îi răpeşte strălucirea. În plus, apa de la robinet conţine clor în cantităţi mari, schimbând culoarea, mai ales cea a părului blond. Mai mult, şampoanele puternice estompează culoarea şi produsele de coafare îmbâcsesc părul. Aplicând măşti săptămânale pentru păr îl vom ajuta să îşi menţină prospeţimea!

„Orice femeie se poate aranja în cinci minute”
- Cât timp este necesar pentru a realiza o coafură frumoasă?
- Cinci minute! Eu am realizat conceptul „Ready in 5” în ideea ca orice femeie să-şi poată crea o coafură perfectă pe fugă. A fost un eveniment urban, inspirat de femeia modernă. Mereu ocupată, agitată fie la birou, fie cu copiii în parc sau cu prietenii în oraş, femeia îşi modifică permanent programul, rămânând „prinsă” în oraş pentru nenumărate ore. Trebuie să fie în permanenţă frumoasă şi aranjată, dar niciodată nu este destul timp pentru asta. Acum, în doar cinci minute poate fi pregătită pentru oricare moment al zilei prin câteva trucuri! Noul stil Urban by Mihnea Marinaş „Ready in 5″ ajută femeia modernă să nu fie niciodată luată prin surprindere de lipsa de timp. Înţeleg frustrarea bărbaţilor care îşi aşteaptă alesele ore întregi să se întoarcă de la coafor şi vin în ajutorul lor cu o sugestie rapidă. Femeile uită de multe ori că sunt cu adevărat frumoase şi nu au nevoie de foarte mult timp pentru a se aranja. Părul prins lejer sau aşezat cu un minimum de efort le face mult mai misterioase şi mai interesante, iar noi le iubim şi mai mult când sunt rapide.

- Cum ne putem aranja părul pentru Sărbătorile de Iarnă?
- Important este ca fiecare femeie să-şi descopere coafura ideală şi culoarea potrivită pentru tenul său. Anul acesta se poartă buclele mari, răvăşite. Fie că adoptaţi o ţinută obişnuită sau una elegantă, buclele mari sunt foarte sexy şi moderne. Dacă vreţi să îi faceţi o surpriză iubitului, aranjaţi-vă nişte bucle lejere prinse într-o parte lângă ureche cu un mic accesoriu (preferabil o steluţă sau un Moş Crăciun). Buclele, în această ipostază, dau o notă de romantism, de mister, de eleganţă, dar în acelaşi timp de îndrăzneală!

Pălăriile, beretele, şepcile şi căciulile electrizează părul şi duc la apariţia suviţelor rebele. Folosiţi un şampon hrănitor, care captează hidratarea şi reduce electrizarea statică a firelor de păr

Măşti capilare

Cu usturoi şi cu petrol
Se amestecă o lingură cu vitamina A uleioasă, o fiolă cu vitamina E, o lingură cu miere, o lingură cu ulei de ricin, două căpăţâni de usturoi zdrobit, un gălbenuş de ou proaspăt şi o lingură cu petrol. Se amestecă, iar masca rezultată se aplică de la rădăcină către vârfuri şi se lasă să acţioneze minimum 30 de minute, după care se şamponează normal.

Cu banane şi cu lămâie
O banană, o jumătate de cană cu miere, o linguriţă cu ulei de măsline şi câteva picături de lămâie se amestecă şi se aplică pe părul ud. Se lasă să acţioneze 40 de minute, după care se clăteşte cu apă călduţă în care mai puneţi câteva picături de lămâie. Masca oferă elasticitate părului şi previne despicarea vârfurilor.

SFAT: Nu ieşiţi afară cu părul umed, deoarece poate îngheţa şi rupe cu uşurinţă!