Main menu

header

de Cristina Tache

În timpul iernii, vântul şi gerul lasă urme serioase asupra pielii noastre, ce devine roşiatică, ternă, sensibilă. Ajutorul poate veni de la produsele naturiste, ce au la bază extracte de plante şi care se pot utiliza sub formă de uleiuri, tincturi, cataplasme, băi de aburi, măşti. Uleiul extras din fructele arborelui Argan este un remediu eficient împotriva îmbătrânirii precoce, putând fi folosit pe piele, păr, dar şi pentru întreţinerea unghiilor. Pe scurt, vă prezentăm un singur produs ce poate fi utilizat pentru îngrijirea şi înfrumuseţarea întregului corp.

Ideal pentru femeile însărcinate
Uleiul de Argan poate fi folosit în timpul sarcinii, pentru prevenirea vergeturilor, menţinerea elasticităţii pielii corpului şi a zonei perineale. După naştere, este util la masarea sânilor şi a burţii, pentru a preveni lăsarea pielii. În plus, împiedică uscarea şi îmbătrânirea fiziologică a pielii şi reconstruieşte filmul hidrolipidic.

Estompează cicatricele şi vindecă acneea
Aplicat în stare naturală pe epidermă, uleiul de Argan ajută celulele pielii să lupte împotriva radicalilor liberi, responsabili de îmbătrânire. De asemenea, hrăneşte şi regenerează pielea în profunzime. Cu ajutorul acestui ulei, puteţi avea un ten mai luminos şi fără iritaţii. Uleiul de Argan poate fi folosit şi în combaterea acneei sau a cicatricelor provocate de arsuri. Are un efect extraordinar asupra petelor lăsate de varicelă, pe care le estompează aproape total. Se absoarbe rapid şi nu lasă urme grase pe piele, putând fi utilizat în orice sezon şi în orice moment al zilei.

Fortifică firul de păr de la rădăcină
Aplicat pe păr, uleiul de Argan redă strălucirea şi naturaleţea acestuia, devenind mai uşor de coafat. Este un tratament complet, ce hrăneşte, protejează şi revitalizează părul deteriorat, lipsit de strălucire, ce se rupe uşor. Rezultatele sunt vizibile dacă se foloseşte uleiul în mod regulat.

Îngrijeşte pielea uscată şi crăpată
Amestecat cu suc de lămâie, acest ulei poate fi un remediu excelent şi pentru unghiile fragile. Întăreşte unghiile moi şi casante dacă este aplicat în fiecare seară. Uleiul de Argan este eficient şi pentru îngrijirea pielii mâinilor uscate şi crăpate. De asemenea, poate fi folosit ca ulei de masaj, îndepărtând oboseala şi stresul.

Uleiul de Argan este denumit „aurul marocan”, fiind cel mai rar ulei din lume: pentru a obţine un litru de ulei este necesară producţia a circa şase arbori Argania Spinosa!

Apărut şi în România de ceva timp, uleiul de Argan are şi calităţi culinare, ce îl recomandă ca fiind foarte sănătos pentru organism.