Main menu

header

de Claudia Stan

A început Facultatea de Matematică, dar, după ce a observat că o astfel de meserie nu o reprezintă, a trecut la Jurnalism. În 1994, Tania Budi făcea furori după ce a primit postul de crainic la Televiziunea Română. Timp de câţiva ani a prezentat ştirile. A urmat apoi emisiunea „Scena”, ce avea ca subiect operele de teatru. Acest lucru a fost un imbold pentru Tania de a începe cea de-a treia facultate… de Teatru. Primul său rol a fost în serialul „La urgenţă”, cu acesta descoperind că actoria este meseria pe care şi-o doreşte. În prezent, frumoasa blondă străluceşte de fericire. Printre preocupările sale se numără şi dansul, motiv pentru care a şi participat la emisiunea „Dansez pentru tine”. Despre secretele de frumuseţe ale atrăgătoarei Tania Budi veţi afla în rândurile următoare.

„Îngrijirea înseamnă o imagine curată”
- Cât de mult contează pentru o femeie de succes să fie îngrijită?
- Este cel mai important lucru pentru orice femeie, fie ea de succes sau nu! Oricare dintre noi ar trebui să ştie să fie cât mai atrăgătoare, în primul rând pentru noi însene. Iar îngrijirea nu înseamnă machiaj sau haine la modă, ci o imagine curată şi la propriu, şi la figurat.

- Aţi apela la chirurgia estetică dacă ar fi nevoie? Aţi schimba ceva la dumneavoastră?
- Deocamdată, nu. Sunt mulţumită de felul în care arăt, iar eu consider că frumuseţea vine din interior.

- Ce alimente se regăsesc în regimul dumneavoastră alimentar?
- Fructe, legume, piept de pui sau de curcan, peşte şi multe alte produse pe care le consider sănătoase. Toate vitaminele de care organismul nostru are nevoie pentru o bună funcţionare le găsim în natură, aşa că de ce să nu profităm?!

- Consultaţi specialişti în nutriţie sau aveţi o dietă proprie?
- Nu. Dieta de bază este foamea! (râde)

„Elixirul tinereţii este în suflet, nu în cosmetice”
- Ce trebuie să facă o femeie pentru a străluci de frumuseţe?
- Să gândească frumos, să încerce să găsească o parte bună în toate lucrurile care i se întâmplă. Se zice că supărarea cauzează riduri, aşadar, trebuie să râdem şi să zâmbim cât mai mult.

- Arătând atât de bine la 41 de ani, ne faceţi să credem că aţi descoperit elixirul tinereţii. Care este secretul tenului ca la 20 de ani?
- Recunosc faptul că am o moştenire genetică bună. Elixirul tinereţii este în suflet, nicidecum în cosmetice. În plus, eu nu mă demachiez, ci mă spăl pe faţă bine cu săpun şi cu scrub. Din când în când, mai utilizez creme, apă termală de faţă şi în rest am grijă ca alimentaţia să fie bogată în vitamine. Ceea ce mâncăm se reflectă pe corpul nostru, de aceea ar trebui să eliminăm preparatele ce conţin multe chimicale.

„Şamponul se alege în funcţie de necesităţile fiecăruia”
- Cum vă place să vă coafaţi părul? Este greu de întreţinut?
- Şamponul este o piesă extrem de importantă în îngrijirea părului. După părerea mea, trebuie să fie unul menit să avantajeze pielea capului în primul rând şi nu firul de păr. Pentru acesta există apoi tratamente speciale, ce nu trebuie să ajungă pe scalp, ci doar pe lungimea firului. De asemenea, şamponul se alege în funcţie de necesităţile fiecăruia. De obicei, părul îl întind, dar în ultima vreme mă amuză să încerc buclele.

„Dansul face miracole“

- Dansul este un mod de a vă menţine în formă?
- O dată cu „Dansez pentru tine” am redescoperit mişcarea. Eram paralelă cu sportul de mulţi ani şi nu mai făceam nimic referitor la condiţia fizică. Acum însă am văzut ce miracole au loc atât estetic, cât şi din punct de vedere al energiei, moralului etc. De acum înainte îmi voi găsi mereu timp pentru mişcare! Trăim într-un secol al vitezei, în care oamenii, preocupaţi de grija zilei de mâine, uită să se mai îngrijească şi să se mai menţină sănătoşi. Nu trebuie să omitem însă faptul că degeaba facem bani dacă la urmă trebuie să îi cheltuim pentru medicamente. Câteva minute de exerciţii pe zi sau mersul pe jos ne ajută să scăpăm de sedentarism.