Main menu

header

de Cristina Tache

Striaţiile sau vergeturile sunt dungi subţiri ce apar pe piele în urma rupturii fibrelor elastice profunde ale dermei. Vergeturile au la început o nuanţă violacee-roşiatică, devenind în timp albicioase. Această problemă de estetică apare la peste 75% dintre femei, indiferent de vârstă. Vergeturile pot fi atenuate destul de mult dacă sunt tratate încă de la apariţia lor. Vă propunem câteva sfaturi care să vă ajute să combateţi aceste probleme supărătoare pentru orice femeie.

Mască pe bază de morcov
Această legumă poate deveni un tratament foarte eficient în ameliorarea afecţiunilor pielii, precum eczemele, rănile sau arsurile solare. Tot cu ajutorul morcovului puteţi estompa aspectul vergeturilor abia apărute. Radeţi doi morcovi, scurgeţi sucul şi apoi aplicaţi masca din pulpă, timp de o jumătate de oră, pe zonele afectate. Repetaţi procedura câteva săptămâni. După tratament, curăţaţi bine cu apă caldă şi săpun, pentru că morcovul pătează pielea.
Un alt ajutor pe care îl oferă natura vine de la delicioasele boabe de struguri. Componentele lor nutritive hrănesc pielea în profunzime şi luptă împotriva deshidratării. Aplicaţi pulpă de struguri pe vergeturi şi lăsaţi să acţioneze timp de 30 de minute.

Vitamina E accelerează regenerarea celulară
Această vitamină este un excelent nutrient pentru menţinerea sănătăţii şi frumuseţii pielii, deoarece accelerează regenerarea celulară. Achiziţionaţi de la farmacie câteva fiole cu vitamina E şi amestecaţi-le cu o linguriţă cu ulei de măsline. Masaţi zona afectată de vergeturi de două ori pe zi cu această soluţie.

O problemă estetică mai uşor de prevenit decât de tratat

Toţi ştim că este mult mai uşor de prevenit ceva decât de rezolvat după ce răul s-a produs. Aşa este şi în cazul acestei probleme estetice. Iată câteva sfaturi pe care să le puneţi în aplicare şi să vă ajute să aveţi o piele fermă şi luminoasă:
- evitaţi schimbările bruşte de greutate şi consumaţi alimente naturale, bogate în vitamine, ce ajută la regenerarea celulară. Astfel veţi preveni ruperea ţesuturilor elastice;
- după fiecare duş, aplicaţi pe piele o cremă hidratantă, pentru a menţine elasticitatea naturală a pielii cât mai mult timp;
- exfoliaţi pielea de două ori pe săptămână cu ajutorul unui gel de duş cu particule.
- nu uitaţi de exerciţiile fizice, care vă ajută să menţineţi tonicitatea pielii şi să preveniţi eventualele probleme legate de circulaţia sangvină;
- în cazul în care v-au apărut deja vergeturi, folosiţi în mod regulat o cremă antivergeturi, pe care să o aplicaţi dimineaţa şi seara, prin mişcări circulare, pentru a activa circulaţia sangvină.