Main menu

header

de Elena Şerban

Deşi mai e ceva timp până când vremea caldă ne va permite să purtăm încălţăminte deschisă (sandale sau papuci), nu e prea devreme să ne îngrijim de labele picioarelor. Nu de alta, dar oricât ar fi de eficiente tratamentele naturiste, ele nu pot face minuni în câteva zile.

Uleiul esenţial de mentă catifelează pielea
Cosmeticienele ne propun câteva tratamente pe bază de tărâţe, de sare amară sau de extracte din plante. Acestea ne vor scăpa de pielea îngroşată şi de alte probleme de acest gen.
Astfel, uleiul esenţial de mentă va înmuia pielea călcâielor, obişnuite cu încălţămintea groasă şi cu şosetele pe măsură. Tot ce trebuie să faceţi este o baie fierbinte şi apoi să masaţi pielea picioarelor cu acest ulei. Lăsaţi să acţioneze o noapte întreagă şi apoi îndepărtaţi. După acest procedeu, pedichiura şi curăţatul călcâielor se vor desfăşura cu mare uşurinţă, deoarece pielea va fi foarte moale.

Tărâţe de grâu, cu rol exfoliant
Un alt preparat cu efect deosebit este cel realizat dintr-un amestec de tărâţe de grâu, sare şi ulei esenţial de mentă. Masaţi uşor labele picioarelor cu acest amestec, insistând pe zona călcâielor şi pe cea dintre degete. Clătiţi apoi cu apă călduţă.
Sarea amară, combinată cu puţină apă şi cu câteva picături de ulei de mentă, va face minuni pentru picioare. După ce amestecaţi până totul se transformă într-o pastă, aplicaţi pe zona dorită şi lăsaţi să acţioneze măcar o jumătate de oră. Îmbăiaţi apoi picioarele în multă apă şi masaţi cu cremă grasă din abundenţă.

Preparat tonic
După o baie zdravănă aplicaţi pe picioare (inclusiv în zona gambelor) un amestec preparat tot din produse naturiste: sare de mare, extract de vanilie, ulei esenţial de migdale, levănţică şi mentă. Acest preparat se va dovedi un excelent tonic şi va îmbunătăţi circulaţia periferică. Tratamentul se aplică după baie. Obligatoriu clătiţi!