Main menu

header

de Cristina Tache

Substanţele nutritive din fructe sunt importante pentru menţinerea frumuseţii şi sănătăţii. Ananasul este sărac în calorii şi foarte bogat în fibre, vitamina C şi antioxidanţi, ce împiedică îmbătrânirea pielii. De asemenea, are proprietăţi antiinflamatorii şi menţine constant nivelul de colagen, direct responsabil de elasticitatea şi de fermitatea pielii. Pentru a beneficia de toate aceste calităţi ale ananasului, iată cum îl puteţi folosi:

Mască regenerantă pentru ten
Aveţi nevoie de: patru bucăţi de pulpă de ananas, o lingură cu miere de albine, o lingură cu frişcă, două linguri cu făină de ovăz. Pasaţi ananasul cu ajutorul unui mixer, adăugaţi restul de ingrediente şi amestecaţi în continuare. Aplicaţi compoziţia obţinută într-un strat gros pe faţă şi pe gât. Lăsaţi să acţioneze timp de 15 minute, după care îndepărtaţi cu apă călduţă. Repetaţi tratamentul de două ori pe săptămână şi în scurt timp veţi observa rezultatele. Pielea va fi mai hidratată, mai întinsă şi fără semne de oboseală.

Tratament antiriduri
Ingredientele necesare sunt: o jumătate de cană cu pulpă proaspătă de ananas, o jumătate de cană cu papaya bine copt, două linguriţe cu miere de albine şi două linguriţe cu ceai verde. Puneţi ceaiul verde în apa fiartă şi lăsaţi să infuzeze câteva minute. Descojiţi papaya şi îndepărtaţi seminţele, iar apoi, cu ajutorul mixerului, amestecaţi pulpa de papaya cu cea de ananas. La final adăugaţi mierea şi ceaiul verde şi mai amestecaţi puţin. Aplicaţi masca rezultată pe faţa curăţată în prealabil şi lăsaţi să acţioneze 10-12 minute. Apoi, îndepărtaţi cu apă călduţă şi tamponaţi uşor cu un prosop. Puteţi păstra această mască timp de o săptămână, într-un borcan închis etanş, la frigider.

Beneficii pentru sănătate

- Întăreşte sistemul imunitar, protejând organismul împotriva infecţiilor;
- Asigură o digestie bună, datorită conţinutului ridicat de fibre;
- Cinci porţii de ananas pe zi reglează funcţiile intestinale şi ajută diabeticii.