Main menu

header

de Elena Şerban

Medicii spun că o piele luminoasă şi curată e un semn clar de sănătate. Ei susţin că o dietă echilibrată se vede imediat în calitatea tenului. Preparatele pe bază de nucă de cocos vă vor ajuta să aveţi o piele frumoasă.

O comoară pentru corp
Se ştie faptul că uleiul de cocos poate fi folosit în curele de slăbire. Însă s-a descoperit că acest produs este şi o importantă sursă de lipide antimicrobiene. S-a dovedit că persoanele care consumă frecvent ulei de cocos au un nivel redus de colesterol rău şi de trigliceride. În plus, nivelul colesterolului bun este mai ridicat în comparaţie cu al celor care nu consumă des acest produs. Şi beneficiile acestui ulei nu se sfârşesc aici, persoanelor care suferă de diabet fiindu-le recomandat să-l folosească, fiindcă menţine boala sub control. Puteţi scăpa şi de apatie cu ajutorul acestui produs, el fiind o sursă rapidă de energie.

Şterge „petele de bătrâneţe”
Pentru cei care au pielea uscată, aspră sau ridată, uleiul de cocos poate fi utilizat cu încredere, antioxidanţii pe care îi conţine prevenind formarea radicalilor liberi. Folosit la masajul feţei, elimină petele sau alte imperfecţiuni cauzate de vârstă sau de soare. Tenul nu va fi doar uniformizat, dar va avea şi o strălucire aparte.

Alte utilizări:

- Folosit înainte de a aplica şamponul sau după, ca balsam, vă scapă de mătreaţă;
- Combinat în părţi egale cu ulei de măsline, este un excelent tratament pentru păr;
- Vă scapă de cuticule dacă ungeţi zona de la baza unghiilor;
- Rimelul mai greu de îndepărtat, chiar şi cel rezistent la apă, se va curăţa imediat dacă folosiţi uleiul pe post de demachiant;
- Amestecaţi-l cu sare grunjoasă şi veţi obţine unul dintre cele mai eficiente exfoliante pentru corp;
- Coşurile şi acneea vor deveni o amintire dacă folosiţi un amestec de ulei de cocos cu miere (două linguri ulei de cocos şi o jumătate de linguriţă de miere). Aplicaţi compoziţia pe faţă şi îndepărtaţi-o după 20 de minute cu apă călduţă. Datorită proprietăţilor antimicrobiene, tenul dumneavoastră va fi curat şi fin.