Main menu

header

de Cristina Tache

Indiferent de forma sub care alegeţi să îl utilizaţi, muşeţelul pare a fi o mină de aur a cosmeticii. Este o plantă ce se pretează la foarte multe de formule de îngrijire, fiind potrivită pentru toate tipurile de ten. Extractele din această plantă stau la baza multor tipuri de creme, măşti de faţă, şampoane, balsamuri de păr sau chiar de buze. Dacă sunteţi adepţii remediilor naturiste, vă sfătuim să încercaţi următoarele tratamente!

Ulei pentru un masaj relaxant
Din câteva flori de muşeţel, lăsate timp de 14 zile la macerat în ulei de măsline, puteţi obţine un ulei de masaj cu care să vă rasfăţaţi trupul din când în când. Florile conţin un ulei volatil cu puternice proprietăţi anestezice, dezinfectante şi antiinflamatorii.

Un ten mai luminos
Tot din această plantă medicinală puteţi face infuzii ce sunt benefice atât pentru corp şi pentru păr, cât şi pentru ten. Puneţi la fiert o mână de flori uscate, lăsaţi să infuzeze, apoi curăţaţi tenul cu lichidul rezultat! Porii se vor deschide mai uşor, eliminând impurităţile, iar pielea va fi mai catifelată şi mai strălucitoare. În plus, puteţi căuta în magazine un demachiant pe bază de muşeţel, ce tonifică tenul şi îl calmează. O cremă de zi cu o formulă bogată în extract de muşeţel, folosită zilnic, va proteja pielea împotriva soarelui, dar şi a vântului, creând un strat invizibil, ce se opune pierderilor de umiditate din celule.

Mâini protejate de frig
Crema din muşeţel este recomandată mai ales în sezonul rece, când pielea mâinilor începe să crape din cauza vântului sau a frigului. Muşeţelul calmează durerile şi vindecă inesteticele crăpături.

Pont! Şamponul din muşeţel este recomandat pentru părul deschis la culoare, deoarece îi menţine nuanţa, îi întăreşte rădăcina şi îl protejează de factorii de mediu.