Main menu

header

de Cristina Tache

Sarea amară (sulfatul de magneziu) este o componentă de bază în formulele multor tratamente de înfrumuseţare. Beneficiile acestei substanţe sunt nenumărate: de la eliminarea stresului până la detoxifierea organismului şi exfolierea pielii. Sulfatul de magneziu poate fi procurat din farmacii, este accesibil ca preţ, dar rezultatele folosirii lui sunt impresionante. Iată cum îl puteţi utiliza în beneficiul corpului dumneavoastră!

Baie antistres
Puneţi în cadă doi pumni de sare amară şi staţi în apă zece minute, la o temperatură suportabilă. Repetând acest procedeu de trei ori pe săptămână veţi scăpa de stresul acumulat peste zi, veţi înlătura oboseala, dar şi durerile musculare. Pentru un plus de relaxare puteţi adăuga şi două-trei picături de ulei esenţial de eucalipt.

Exfoliant eficient
Tot cu ajutorul sării amare puteţi scăpa de celulele moarte de la suprafaţa pielii. Amestecaţi două căni pline cu această substanţă cu un sfert de cană de parafină şi puţin ulei esenţial de lavandă. Folosiţi acest tratament o dată pe săptămână pentru exfolierea pielii sau înainte de epilare, pentru a deschide porii şi pentru a uşura smulgerea firelor de păr nedorite!

Elimină bătăturile
Pentru a elimina pielea aspră de pe călcâie, dar şi bătăturile neplăcute, puteţi apela tot la sarea amară. Într-un vas cu apă caldă adăugaţi o cană cu sulfat de magneziu şi un sfert de ceaşcă de parafină, apoi staţi cu picioarele în apă timp de un sfert de oră! La final veţi îndepărta mult mai uşor bătăturile, iar durerile provocate de acestea vor fi cu mult diminuate.