Main menu

header

de Cristina Tache

Trandafirii au fost dintotdeauna un simbol al frumuseţii, al dragostei şi al purităţii. Pe lângă toate aceste semnificaţii, ei au şi importante proprietăţi curative. Uleiul lor este considerat unul dintre cele mai bune tratamente pentru catifelarea şi îngrijirea tenului. Dacă vă tentează să încercaţi un astfel de remediu, iată ce vă propunem!

Hidratare intensă
Folosiţi uleiul de trandafir în fiecare seară înainte de culcare, după ce v-aţi demachiat! Masaţi uşor până intră în piele şi lăsaţi să acţioneze câteva minute, apoi aplicaţi o cremă de noapte!
În cazul în care tenul dumneavoastră a fost puternic afectat de frig sau de vânt, folosiţi un remediu eficient şi rapid: amestecaţi puţin ulei de trandafir cu ulei de migdale sau măsline (în cantităţi egale) şi aplicaţi pe faţa curăţată bine în prealabil. Masaţi şi lăsaţi să intre în piele! Repetaţi procedeul în fiecare seară! Acest produs se adaptează oricărui tip de ten, acţionând acolo unde pielea suferă. Folosindu-l un timp îndelungat veţi observa o schimbare notabilă în bine a aspectului pielii.

Repară călcâiele crăpate
Uleiul de trandafir poate fi folosit pe orice parte a corpului. Este excelent pentru tratarea călcâielor crăpate, dar şi a inflamaţiilor. Este de ajuns să ungeţi zonele cu probleme în fiecare seară şi, în scurt timp, veţi observa rezultatele.

Întăreşte firul de păr
Atunci când părul dumneavoastră devine tern, uscat sau deteriorat, cel mai bun remediu este un tratament cu ulei de trandafir. Pe părul umed aplicaţi câteva picături, întinzându-le pe toată lungimea firelor cu ajutorul unui pieptene. Lăsaţi să acţioneze timp de 20 de minute, apoi clătiţi cu apă caldă şi cu şampon! Repetaţi tratamentul de două ori pe săptămână, şi părul dumneavoastră va deveni mai mătăsos, mai hidratat şi mai sănătos.

Îl puteţi prepara singure

Acest ulei poate fi cumpărat de la farmaciile cu produse naturiste sau din magazine specializate. Dacă vreţi să fiţi sigure de puritatea soluţiei, puteţi să-l preparaţi chiar dumneavoastră. Cumpăraţi o sticluţă cu petale de trandafir peste care turnaţi ulei de măsline. Lăsaţi la macerat timp de patru săptămâni, agitând zilnic sticla. După o lună fierbeţi sticla în baie de abur aproximativ 20 de minute. Îl lăsaţi să se răcească şi filtraţi amestecul. Produsul obţinut se pune în sticluţe închise la culoare care se strâng etanş. Pentru a se păstra proaspăt, uleiul trebuie depozitat într-un loc răcoros.