Main menu

header

de Cristina Tache

Roşia este un aliment foarte sănătos datorită numeroaselor beneficii nutriţionale pe care le oferă. Licopenul conţinut de această legumă este un antioxidant prezent în cantitate mare şi constituie un adevărat agent protector al celulelor. Graţie acestor proprietăţi deosebite, roşiile sunt folosite cu succes şi în estetica naturistă. Iată câteva idei de tratamente cosmetice pe bază de roşii!

Mască pentru tratarea tenului gras
Amestecaţi puţină făină cu pulpa unei roşii coapte până obţineţi o pastă omogenă. Aplicaţi pe faţă şi lăsaţi să acţioneze timp de 10-15 minute. La final clătiţi din abundenţă cu apă călduţă. Acest tratament va purifica natural epiderma, va reduce porii dilataţi şi nivelul de sebum de la suprafaţa pielii.

Loţiune împotriva coşurilor
Sucul obţinut natural din apă şi tomate stoarse, poate fi aplicat sub formă de comprese doar pe zonele cu probleme: nas, frunte, bărbie. Acest remediu poate fi folosit zilnic sau doar atunci când simţiţi că este necesar. Ideal este să preparaţi loţiunea chiar înainte de a o utiliza şi să o amestecaţi cu apă minerală, nu de la robinet. Produsul acţionează eficient asupra coşurilor, datorită acidităţii. Atenţie, evitaţi acest tratament dacă aveţi pielea sensibilă!

Pulpa tomatelor, pentru efecte imediate
Pulpa tomatelor poate fi amestecată cu anumite creme sau cu uleiuri hidratante. Acasă puteţi prepara un produs din două linguri cu pulpă proaspătă de roşii, amestecate cu o lingură cu ulei vegetal. Aplicaţi pe faţă şi masaţi uşor până intră uleiul în piele, apoi clătiţi bine cu apă călduţă. Uleiul de argan este potrivit oricărui tip de ten, iar cel de alune este benefic pentru cel gras.

Beneficii pentru organism

Efect antioboseală: un pahar cu suc proaspăt de roşii ridică nivelul de zahăr din sânge, oferind în mod natural mai multă energie organismului.
Protejează ficatul: tomatele conţin substanţe antioxindante ce au rolul de a filtra toxinele din organism. Sunt ideale pentru a contracara efectele negative ale unei alimentaţii prea grase.
Diminuează hipertensiunea: fiind bogate în potasiu, aceste legume acţionează pozitiv asupra rinichilor, ducând astfel la diminuarea hipertensiunii. O cantitate de 400 g conţine în jur de 450 mg de potasiu.