Main menu

header

26-10-1de Ana-Maria Cocea

- Sfârşitul anotimpului rece este momentul în care trebuie să vă pregătiţi corpul pentru sezonul următor

Sezonul rece este o ameninţare pentru sănătatea pielii din cauza frigului, a trecerilor bruşte de la cald la rece, dar şi a alimentaţiei lipsite, de cele mai multe ori, de produse naturale. Urmările acestor factori sunt vizibile o dată cu venirea primăverii. Doctor specialist în medicină estetică, Mirela Miertoiu, ne recomandă ca, la final de sezon rece, să ne revitalizăm corpul prin proceduri precum vacuumul, electrostimularea şi împachetările cu nămol. Valentina Ionescu (foto), prezentatoarea emisiunii „VINEri STAR” (TVRi), a ţinut cont de sfaturile doctoriţei şi a efectuat un amplu tratament pentru a-şi tonifia musculatura şi pielea pe care îl puteţi adopta şi dumneavoastră.

Vacuum pentru diminuarea celulitei
Fiecare femeie încearcă anumite diete pentru a ţine kilogramele în frâu şi testează diverse tratamente faciale şi corporale. Doctor Mirela Miertoiu ne explică: „După lunile de iarnă în care multe dintre noi au mai neglijat aspectul fizic, este nevoie de tratamente care să tonifieze musculatura, dar şi pielea. Eu recomand să se înceapă cu un scrub, apoi să urmeze 45 de minute de vacuum şi, la final, 30 de minute de împachetare cu nămol de la Marea Moartă. De asemenea, este benefică şi electrostimularea, care tonifică destul de rapid musculatura, efectele fiind vizibile chiar de la primele şedinţe. În urma acestor tratamente, pielea este mai catifelată, muşchii tonifiaţi, iar la nivel psihologic se produce o mare schimbare în bine, pentru că oricărei femei îi place să vadă un corp frumos în oglindă. Această combinaţie de tratamente este eficientă şi în tratarea celulitei şi pentru îmbunătăţirea circulaţiei sangvine la nivel periferic”.

Masajul endermologic remodelează corpul
După efectuarea scrubului şi a şedinţei de vacuum, se realizează masajul endermologic. Doctor Mirela Miertoiu explică beneficiile acestei etape a programului: „Prin acest masaj se realizează activarea eficientă a microcirculaţiei, astfel încât sinteza de fibroblaşti esenţiali pielii să fie stimulată, iar reţelele de elastină şi de colagen să se strângă. Efectul este de remodelare a corpului, dar şi drenaj limfatic, ce ajută la eliminarea toxinelor şi a celulelor adipoase”.

Piele catifelată cu nămol de la Marea Moartă
Tratamentul se încheie cu o împachetare cu nămol de la Marea Moartă. „Acesta este eficient în astfel de situaţii, deoarece este foarte bogat în minerale, hrănind în profunzime ţesutul şi revitalizând intens aspectul pielii. De asemenea, purifică şi îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa epidermei. Nămolul de la Marea Moartă este bogat în minerale pure 100%, fiind un remediu apreciat încă din Antichitate pentru proprietăţile sale de vindecare a foliculitelor sau dermatitelor. Acest tip de împachetare este necesar pentru a reda pielii aspectul sănătos”, completează doctor Mirela Miertoiu. Câteva şedinte complete, efectuate sub îndrumarea specialistului, vă vor da cu siguranţă curajul să îmbrăcaţi din nou fusta preferată, pe care aţi aruncat-o în dulap la începutul iernii.

La cabinetul „Dr. M Estetic”, din Str. Ion Ionescu de la Brad, nr. 57-59, ap. 2, sector 1, Bucureşti, o puteţi întâlni pe dr. Mirela Miertoiu, medic medicină generală şi estetică, doctorand în ştiinţe medicale dermatologice, cea care vă poate redefini silueta. Numerele de telefon la care vă puteţi face programările sunt: 0722/21.48.56 şi 021/211.55.03. e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.; www.drmestetic.ro; www.mirelamiertoiu.ro.