Main menu

header

de Elena Nedelcu

Nu există persoană care să nu fi avut probleme cu tenul. Fie că aţi avut acnee, coşuri sau puncte negre, nu v-aţi lăsat păgubaşi şi aţi încercat toate metodele pentru a avea o piele fină şi catifelată. Dacă aţi scăpat de probleme, cu atât mai bine, însă, dacă abia acum vă confruntaţi cu ele, noi vă oferim câteva remedii naturiste ce vă vor ajuta să treceţi cu brio peste disconfortul acneei sau al punctelor negre.

Rădăcina de brusture, pentru un ten curat
Pentru a avea un ten curat şi luminos, încercaţi cataplasmele cu suc proaspăt stors din rădăcina de brusture. Aplicaţi-le zilnic şi lăsaţi-le să acţioneze o oră! O altă reţetă ar fi decoctul realizat din 15 g de rădăcină proaspătă şi 200 ml de apă. Acesta se fierbe aproximativ 15 minute, se pune la răcit până ajunge la temperatura camerei, se strecoară şi se spală tenul cu ajutorul unui disc demachiant. Apoi se aplică o compresă cu decoct pe toată faţa.

Scoateţi punctele negre cu miez de caisă!
Ceea ce probabil nu aţi încercat vreodată pentru a avea un ten frumos şi fără puncte negre ar putea fi masca din sâmburi de caise. Noi vă oferim o reţetă uşor de realizat, dar pentru care trebuie să aşteptaţi vara. Luaţi caisa, spargeţi sâmburele, scoateţi miezul şi pisaţi-l bine! Întindeţi produsul pe faţă şi lăsaţi-l să acţioneze timp de 30 de minute, apoi îndepărtaţi-l şi clătiţi-vă cu ceai de muşeţel. Masca vă va revigora tenul şi vă va ajuta să eliminaţi mai uşor punctele negre.

Rezultate surprinzătoare, cu decoct de păstăi verzi
Puneţi la fiert trei linguriţe cu păstăi de fasole uscate şi mărunţite. Amestecaţi-le cu 750 ml de apă şi lăsaţi-le pe foc timp de 20 de minute. Decoctul astfel realizat se răceşte până devine călduţ şi se strecoară. Licoarea obţinută se bea, neîndulcită, de trei ori pe parcursul unei zile: dimineaţa, la prânz şi seara. Un rezultat surprinzător îl are şi decoctul de păstăi verzi. Puneţi la fiert câteva coji în 200 ml de apă şi lăsaţi-le să fiarbă timp de 30 de minute! Răciţi, strecuraţi şi curăţaţi faţa cu soluţia obţinută, apoi puneţi o compresă!

Şi hreanul e benefic
Dacă aveţi hrean prin casă şi nu ştiţi ce să faceţi cu el, puteţi să luaţi rădăcinile, să le curăţaţi şi să le daţi pe răzătoare. Adăugaţi 30 g din pasta obţinută la 500 ml de apă, amestecaţi şi lăsaţi să se decanteze timp de o oră. Cu această soluţie vă spălaţi pe faţă, folosindu-vă de un disc demachiant!

Cum eliminaţi negii

Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că usturoiul este remediul pentru supărătoarele excrescenţe. Dacă aveţi negi şi vă deranjează, dar nu doriţi să mergeţi la doctor să îi scoateţi chirurgical, puteţi să încercaţi eliminarea lor cu extract de usturoi. Puneţi direct pe negi usturoi pisat! Aplicând soluţia de două ori pe zi, puteţi să scăpaţi de ei într-o săptămână sau două, în funcţie de mărime.
Cercetătorii cred că acţiunea benefică se datorează compuşilor sulfurici pe care usturoiul îi conţine, aceştia având un efect antibiotic.