Main menu

header

de Anda Postolache

Pentru a păstra frumuseţea şi prospeţimea tenului, este indicat să faceţi din când în când o mască şi mai ales o exfoliere, însă una blândă, să nu afecteze tenul. Pentru aceasta, o alegere bună ar fi mălaiul.

Exfoliere
Se amestecă două linguri cu mălai, două cu ovăz şi două cu germeni de grâu. Se pune peste ele apă plată până se obţine o pastă de consistenţa unei smântâni groase. Se aplică pe faţă şi pe gât, masând uşor, circular. Se îndepărtează apoi cu apă călduţă din abundenţă.

Mască hrănitoare
Un alt amestec folositor pentru ten, de data aceasta utilizat ca o mască, are următoarea compoziţie: se amestecă mălai, iaurt şi miere până se obţine o cremă ce se aplică pe faţă şi se lasă să acţioneze 15 minute. Se clăteşte cu apă călduţă.

Săpun natural
Un săpun mai puţin toxic decât toate cele de pe piaţă se poate obţine foarte uşor amestecând următoarele ingrediente: o jumătate de cană cu mălai, o jumătate de cană cu săpun dat prin răzătoare, două linguri potrivite de ulei de floarea-soarelui, o lingură cu apă, două picături de ulei esenţial (din planta al cărei parfum vă place). Mălaiul şi săpunul ras se amestecă în mixer, iar apoi se toarnă într-un castron, se adaugă celelalte ingrediente, se frământă cu mâna şi se modelează în forma dorită. Se poate folosi după o zi, când s-a întărit şi are aproape consistenţa unui săpun obişnuit. Nu îl folosiţi la curăţarea tenului, ci doar pentru mâini, acestea menţinându-se astfel nu doar curate, ci şi catifelate.